Coffee Zero

Recension av Coffee Zero

Coffee Zero är ett preparat utgivet av det norska företaget Norisma som är distributör och ägare av preparatet som ska öka ämnesomsättning och fettförbränning.

Coffee Zero är ett kaffe innehållande gröna orostade kaffebönor med klorogensyra, ett ämne som går förlorat när man rostar bönorna, men i Coffee Zero behåller man detta och det ska öka ämnesomsättningen. Preparatet innehåller även andra ingredienser som ska öka fettförbränningen.

Preparatet är mycket omtalat och omskrivet på nätet på diverse forum som Flashback och på recensionssajter som Trustpilot. 

Vi har därför blivit nyfikna på vad det är för något och om det verkligen fungerar eller om det bara är en bluff. Vi har i en recension av produkten tagit del av kundberättelser och genomfört tester av preparatet.

Innehållsförteckning

Vad är Coffee Zero?

Coffee Zero är ett kaffe som har effekt på förbränningen av kolhydrater och fett. Det fungerar som en ersättning till vanligt kaffe samtidigt som det minskar sötsuget och ökar förbränningen av kolhydrater och fett.

De flesta svenskar börjar dagen med en kopp kaffe som en slags morgonritual och Coffee Zero kan ersätta den vanliga koppen med att ge en energikick så väl som att minska sötsuget och öka förbränningen.

Preparatet går att använda för alla men är vanligast för de som vill gå ner i vikt eftersom Coffee Zero framförallt som tidigare nämnt hjälper till att minska sötsuget och öka förbränningen.

Innehåll & ingredienser

Coffee Zero innehåller flera ingredienser som ska öka förbränningen och minska sötsuget. Bland annat innehåller preparatet klorogensyra som kommer från orostade kaffebönor. Ämnet går förlorat när bönorna rostas, men tas här tillvara på och används i kaffet.

Kaffet innehåller även krom som bidrar till en normal omsättning av fett, protein och kolhydrater. 

Dosering - Hur använder man Coffee Zero?

Varje förpackning av Coffee Zero innehåller totalt 30 stycken portionspåsar som räcker i totalt 1 månad. Man kan dricka kaffet när som helst på dygnet men rekommendationen är att dosera med 1 styck portion per dag gärna tidigt på dagen, förslagsvis till frukost.

Coffee Zero blandas på samma sätt som ett snabbkaffe likt neskaffe. Häll bara i portionspåsens innehåll i en kopp med hett vatten och rör om.

Test av Coffee Zero

Coffee Zero har sålt över 850 000 förpackningar i Norden till framförallt Svenskar, Danskar och Norrmän. Det är ett beprövat preparat med goda recensioner på bland annat plattformar som Trustpilot.

Vi har testat Coffee Zero samt gått igenom tredjepartsinformation om preparatet och tagit del av kundberättelser där vi har kommit fram till en slutsats om preparatet fungerar eller är en bluff.

Det är nödvändigt att använda preparatet i totalt 12 veckor för att uppnå önskad effekt. Vi har testat preparatet i totalt 12 veckor och upplevde att sötsuget minskade något samt att förbränningen ökade i kombination med träning. 

Det är fortfarande oklart om det var preparatet som gjorde att testpersonen gick ner i vikt eftersom den också låg på ett kaloriunderskott under perioden. Det underbyggs dock av att fler upplever detsamma som testpersonen även på trustpilot samt i andra kundberättelser.

Studier & forskning

Den gröna kaffebönan fick ett stort uppsving 2012 efter att den amerikanska läkaren Dr Oz hade varit medicinsk expert och gäst hos Operah Winfrey där han talade om kaffebönan och dess effekter.

Doktorn menade att bönan hade effekt på personer som ville gå ner i vikt och han grundade det på ett test som han själv gjorde på ett oklart antal testpersoner. Personerna tappade då 450 gram i veckan utan att göra några förändringar alls.

Denna studie ska man nog ta med en nypa salt eftersom det i praktiken är omöjligt att bara äta ett preparat och gå ner i vikt. Man måste ligga på ett kaloriunderskott för att det ska hända något. 

Bönan kan dock vara bra eftersom den minskar sötsuget och därmed gör att det är lättare att gå ner i vikt och minska kaloriintaget genom att inte äta så kaloritäta livsmedel som ofta är söta.

Erfarenheter av Coffee Zero

Vi har tagit del av kundberättelser som har använt Coffee Zero och vad de tycker om produkten samt ifall den har fungerat för dem. 

Bland annat från Camilla Brurås från Norska Bergen där hon förklarat att preparatet har varit otroligt för henne bara genom att dricka några koppar kaffe. 

Camilla trodde först inte att preparatet skulle fungera men säger att hennes midjemått krympte alltmer efter att hon började använda Coffee Zero.

Vi har även kartlagt recensioner från exempelvis Trustpilot där betyget för Coffee Zero i skrivande stund ligger på 4,1 av 5 vilket är väl godkänt med de allra flesta väldigt positiva omdömen om produkten.

Men det finns så klart även de som inte är nöjda med preparatet och är missnöjda efter användning. Det är dock viktigt att använda preparatet under en längre tid för att det ska uppnå någon effekt. Det kan vara det som göra att ett antal personer upplever att preparatet inte fungerar som det verkar göra för många andra.

Det är olika för alla och därför bäst att prova under en längre period på 8-10 veckor för att vara säker på att man verkligen känner någon effekt. 

Läs Coffee Zeros recensioner på Trustpilot här!

Före & efter

Coffee Zero Kundberättelse 1

Jag är väldigt förtjust i kaffe, så för mig var det vettigt att prova Coffee Zero. Varför inte, tänkte jag, när jag ändå dricker kaffe varje dag. Dessutom fanns det så mycket positiv feedback på Facebook. När det gäller effekten först och främst men också smaken, säger Isabella.

Isabella Karlström

Enköping, Sverige

Jag upptäckte en annons för Coffee Zero online och blev nyfiken. Och efter att ha druckit kaffen i nästan ett år och tappat cirka 10 kilo är jag övertygad om att produkten fungerar, säger  Qruidea.

Orquidea Camilo Gundersen

Skien, Norge

Resultat

Kundberättelserna ovan vittnar om att det åtminstone fungerar för dem och att det har gett ett bra resultat vid användning. 

Det är dock individuellt hur lång tid det tar innan man uppnår ett önskat resultat, men vid kontinuerlig användning under 4-6 veckor har de allra flesta känt av någon effekt.

Biverkningar

Coffee Zero har inga rapporterade biverkningar och är en naturprodukt som därför inte lämnar några biverkningar. Om du är osäker borde du kontakta din läkare.

Är Coffee Zero farligt?

Nej, Coffee Zero är en naturlig produkt och därmed inte farlig.

Köpa Coffee Zero på apotek

Coffee Zero är en produkt som saluförs av det norska bolaget som är en del av Nutricos Group. Preparatet säljs endast exklusivt via Coffee Zeros hemsida och man har således inga återförsäljare vilket gör att man inte kan köpa på något apotek varken i butik eller på nätet.

Det finns dock andra liknande preparat som går att köpa på nätapotek så som Apoteket, Apotea, Apohem, Meds eller Apoteket hjärtat.

Kostnad & pris

Coffee Zero säljs som en prenumerationstjänst med leverans varje månad innehållande 30 portionspåsar som ska doseras över 1 månads tid.

Det är ingen bindningstid och fritt att säga upp när som helst, men om man vill säga upp sitt abonnemang är det viktigt att säga upp prenumerationen 14 dagar innan nästa leverans.

Produkten kostar den första månaden 189 kronor och därefter 398 kronor per månad.

Liknande preparat

Det finns andra preparat som också innehåller gröna kaffebönor med klorogensyra bland annat säljs dessa hos flera hälsokostbutiker och apotek. Bland annat finns det två produkter hos Svenskt kosttillskott. 

Core Green Coffee

Svenskt kosttillskott säljer ett preparat som heter Core Green Coffee som innehåller 50 procent klorgensyra genom naturligt extrakt. Det finns att köpa 60, 120 eller 180 kapslar i varje burk. 

Preparatet är fritt från koffein till skillnad från Coffee Zero och dricks inte som kaffe utan kommer i tablettform.

Better You Grönt Kaffe + Hallonketon

Svenskt kosttillskott säljer även ett preparat från Better You som innehåller klorogensyra och hallonketon som finns naturligt i hallon. Även detta preparat kommer i tablettform.

Är Coffee Zero det bästa preparatet för att gå ner i vikt?

Det är svårt att säga om Coffee Zero är det bästa preparatet mot viktminskning eftersom det även är viktigt att ligga på ett kaloriunderskott, men om man tycker om kaffe är det ett smidigt sätt att minska sötsuget. 

De andra preparaten innehåller inget koffein och äts i tablettform, det är annorlunda från Coffee Zero som dricks som ett slags snabbkaffe.

Priset på de andra preparaten är också relativt lika Coffee Zero.

Är Coffee Zero en bluff eller funkar det?

Coffee Zero är ett omtalat preparat som ska öka förbränningen och minska sötsuget, detta låter smått otroligt att genom att bara dricka kaffe gå ner i vikt. Frågan är därför om det verkligen fungerar eller är det en bluff?

Sanningen är att preparatet säkerligen kan fungera för vissa, men det gäller samtidigt att ligga på ett kaloriunderskott för att minska i vikt. Därför är det viktigt att Coffee Zero kan vara ett bra hjälpmedel om man vill gå ner i vikt, men det är ingen mirakelkur.

Det finns flera kundberättelser samt tester som underbygger att produkten fungerar och att det inte ska vara en bluff, men det är inte sannolikt att man inte behöver ändra livsstil överhuvudtaget och bara gå ner i vikt genom att dricka kaffe innehållande klorogensyra.

Med det sagt är de allra flesta nöjda med preparatet på exempelvis Trustpilot där det har 4.1 i betyg på en 5-gradig skala. Om de funkar eller är en bluff är slutligen upp till användaren att bedöma. Det kan vara en idé att prova i 8 veckor och se om man upplever någon skillnad.

För & Nackdelar

Fördelarna med Coffee Zero är att man endast ersätter en kopp kaffe om dagen med Coffee Zero som smakar lika bra som vanligt bryggkaffe och därmed minskar sötsuget samt förbränningen.

Nackdelar med Coffee Zero är att det inte är helt säkert att det fungerar för alla samt att det måste användas regelbundet. Produkten säljs även på prenumeration eftersom den måste användas under en längre tid för att ge effekt, dock helt utan bindningstid.

Sammanfattning, omdöme & betyg

Det finns mycket som tyder på att preparatet skulle fungera men det finns även de som hävdar motsatsen. Det ska enligt de flesta användare dock vara av uppfattningen att det ska ha varit ett hjälpmedel för deras viktnedgång. 

Det är viktigt att inte lägga av för tidigt när man använder Coffee Zero eftersom det inte är säkert att man uppnår önskad effekt då. De negativa kommentarerna kan säkerligen i många fall förklaras med att de inte använt preparatet under föreskriven tid.

Vår åsikt är att man borde testa och se ifall produkten fungerar för dig samt att inte lägga av för tidigt. Om man inte upplever någon effekt är det bara att säga upp prenumerationen 14 dagar innan nästa planerade leverans som är helt utan bindningstid.

Vanliga frågor & svar

Är Coffee Zero bra?

Det flesta kundberättelser samt egna tester tyder på att produkten fungerar, men det kan vara individuellt och därför viktigt att testa själv.

Har Coffee Zero någon effekt?

Produkten Coffee Zero har enligt flera kundberättelser vittnat om att preparatet har haft bra effekt på dem.

Hur avslutar man Coffee Zero?

Det är enkelt att säga upp prenumerationen av Coffee Zero, men det är viktigt att meddela sin uppsägning 14 dagar innan nästa planerade leverans annars får man den också.

Finns Coffee Zero i Sverige?

Coffee Zero finns i Sverige så väl som i resten av de skandinaviska länderna Danmark och Norge.

Rekommenderar ni Coffee Zero?

Vi varken rekommenderar eller avråder från att använda Coffee Zero. Det är viktigt att prova själv om man är nyfiken på produkten och se om den fungerar för dig.

Kan man blanda Coffee Zero med mjölk?

Det fungerar utmärkt att blanda kaffet med mjölk.