Duroxin

Recension av Duroxin

Duroxin är ett preparat avsett för män som är till för att bibehålla en normal urinfunktion. Produkten är framtagen och distribueras av det Norska kosttillskottföretaget Norvital AS. Norvital har även flera andra populära kosttillskott i sitt varumärkesparaply så som Provexin och Maxulin.

Norvital AS är har mängder med prenumeranter öve hela Norden och har sedan sitt grundande 2005 blivit ett populärt alternativ för kosttillskott i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Duroxin är ett preprat som har blivit populärt på sistone och eftersom vi bland annat recenserar kosttillskot blev vi nyfikna om det fungerar eller om det är en bluff?

Vi har med hjälp av primärdata så väl som sekundärdata genom kundberättelser, läst recensioner på forum så som trustpilot och flashback m.m. Recenserat Duroxin med omdöme, betyg och testat preparatet för att gå till botten med om Duroxin verkligen funkar eller inte. 

Innehållsförteckning

Vad är Duroxin?

Duroxin är ett preparat som är till för att bibehålla en normal urinfunktion innehållande ett ämne som heter pygeum africanum. 

Pygeum är en rosväxt som växer i sub-sahariskt-klimat i afrika. Den växer framförallt i bergiga skogar på mellan 1800-2200 meter över havet. Det är genom växten Pygeum som man framställer pygeum africanum.

Många män får problem att tömma blåsan eller besöker toaletten ovanligt ofta när de blir äldre. Det är besvär som ofta kommer med åldern och det kan störa ens nattsömn och påverka humöret negativt om det pågår under en längre tid.

Duroxin är ett preparat som går att använda för samtliga män över 18 år, men är avsett för äldre män eftersom det oftast är då besvären brukar uppkomma. Preparatet innehåller utöver pygeum africanum andra mineraler och vitaminer så som zink och lykopen.

Vad är överaktiv blåsa?

En överaktiv blåsa är när man behöver kissa ofta och att känslan av att behöva kissa kan komma väldigt plötsligt. Det kan komma när som helst på dynget och är särskilt besvärligt på natten eftersom det kan störa ens nattsömn.

Överaktiv blåsa är något som framförallt drabbar äldre, men det kan även drabba yngre. 

Vanliga symptom på överaktiv blåsa är att man ofta känner sig kissnödig, man kissar ofta, man behöver gå upp på natten för att kissa och att det ibland läcker kiss.

Innehåll & ingredienser

Duroxin innehåller mängder med ingredienser, men det viktigaste och det som framförallt kommunicerar som huvudingredisensen är pygeum africanum. Det är denna ingrediens som ska ha en positiv effekt på att uprätthålla och bibehålla en normal urinfunktion.

Utöver pygeum africanum innehåller Duroxin mängder med andra preparat som listas nedan. Dessa preparat ska även ha en positiv effekt på att bibehålla en normal urinfunktion.

Vad är Duroxin?

Duroxin är Norvitals registrerade varumärke för detta preparatet som innehåller samtliga ingredienser ovan nämnda. 

Dosering - Hur använder man Duroxin?

Duroxin kommer i tablettform och skall alltid intas samtidigt som man äter. Den rekommenderande dosen per dag är 1-2 tabletter. Om man brukar receptbelagda mediciner bör man konsultera med sin läkare innan användning av Duroxin.

OBS: konsultera alltid med din läkare innan du brukar Duroxin för att utesluta att dina urinbesvär inte beror på en allvarlig sjukdom.

Test av Duroxin

Duroxin är ett preparat som har testats och visat sig vara med enligt många kundberättelser som vi har tagit del av. Det är framförallt recensioner av kunder som underbygger dess funktion och legitimerar dess positiva effekter.

Vi har gått igenom kundberättelser från kunder som har använt Duroxin i form av recensioner, omdömen och betyg. I de omdömen som vi har tagit del av har det varit både positiva så väl som negativa kommenterar, men de positiva omdömena är i majoritet.

En orsak till att man inte ännu har uppnått önskad effekt kan vara att man inte använt preparatet under tillräckligt lång tid.

Studier & forskning

Det finns studier som främst är genomförda i Europa som tyder på att Pygeum har en positiv effekt på prostatabesvär. 

Det har där även sagts ha en positiv effekt på godartad prostatahypertrofi samt ge en positiv effekt och en förbättrad sexuell funktion vid regelbudet intag av Pygeum som är huvudingrediens i Duroxin.

Erfarenheter av Duroxin

Vi har tagit del av kundberättelser från användare av Duroxin och den överväldigande majoriteten har varit positivt inställda till preparatet. Vi har även granskat sekundärdatan som finns tillgänglig på recensionssajter så som Trustpilot och på forum så som Flashback. 

Efter analysen av kundberättelserna samt sekundärdatan har vi kunnat konstatera att de flesta kunderna är positivt inställda till preparatet. 

Dock finns det en minoritet som säger att det är en bluff och inte fungerar. Det kan vara så att de inte har använt preparatet tillräckligt länge för att det ska ge önskad effekt. Tipset är att använda Duroxin i några månader och se om det gör någon skillnad för dig, det fungerar uppenbarligen på de flesta. 

Före & efter

Skillnaden före och efter användning av Duroxin innehållande Pygeum är att det kan göra en väsentlig skillnad på ens prostatabesvär och överaktiva blåsa. 

Resultat

Resultaten av Duroxin sägs uppnås efter regelbundet användande i några veckor till månader. Det är viktigt att fortsätta intaget av Duroxin under en längre period för att preparatet verkligen ska ge resultat.

Biverkningar

Det finns inga rapporterade kända allvarliga biverkningar vid intag av Duroxin. Dock bör man alltid konsultera med sin läkare innan preparatet används. Detta för att utesluta om din överaktiva blåsa beror på någon allvarlig sjukdom.

Är Duroxin farligt?

Duroxin är inte farligt och som tidigare nämnt finns det inga kända biverkningar vid användning av preparatet.

Duroxin för kvinnor

Duroxin är ett preparat som är marknadsfört till män för deras urinbesvär. Om kvinnor har överaktiv blåsa bör sannolikt inte Duroxin användas eftersom det inte finns någon information om att det kan användas av kvinnor enligt information på deras hemsida.

Fungerar Duroxin mot överaktivblåsa för kvinnor?

Det är oklart om preparatet fungerar även för kvinnor. Ingenstans står det på Duroxins hemsida att det skulle fungera. Dessutom marknadsförs preparatet endast för män. 

Köpa Duroxin på apotek

Det går dessvärre inte att köpa Duroxin på apotek så som Apohem, Apotea, Meds eller Kronans apotek. Preparatet säljs exklusivt på Duroxins hemsida.

Kostnad & pris

Duroxin säljs endast som prenumerationsvara och kan inte köpas som en engångsköp. Detta beror på att preparatet måste användas regelbundet för att ge önskad effekt.

Preparatet kostar 159,50kr vid första leveransen och därefter 319kr vid varje leveranstillfälle var sjätte vecka direkt i brevlådan.

Duroxin distribrueras av Norvital AS som är ett av Nordens största bolag som tillhandahåller mängder med kosttillskott till flera hundratusen prenumeranter i Norden

Liknande preparat

Det finns liknande preparat som Duroxin. Särskilt kosttillskott som säljs av hälsokostbutiker innehållande Pygeum. 

Prostacare

Prostacare är ett preparat som saluförs av Vitamail AS som också är ett norskt bolag med varumärken som T8, Flex5x och Metaburn. Prostacare är ett preparat till för att bidra till en normal prostatafunktion, något likt Duroxin.

Är Duroxin en bluff eller funkar det?

Det är alltid svårt att veta om ett kosttillskott fungerar eftersom det inte alltid finns studier som belägg för att det faktiskt fungerar. Ofta är det kundberättelser eller andra erfarenhetsgrundande belägg som tyder på att det funkar eller är en bluff.

Det finns flera kundberättelser och recensioner samt annat sekundärdata som tyder på att Duroxin innehållande Pygeum skulle fungera. Vi har dock inte hittat några bra studier på Pygeum som underbygger att det faktiskt fungerar i praktien

Om Duroxin är en bluff eller funkar får helt enkelt läggas på användaren att testa preparatet. Man kan förslagsvis beställa och testa i 6 veckor och därefter säga upp prenumerationen om man inte är nöjd med resultatet.

För & Nackdelar

Det finns egentligen inga nackdelar med Duroxin förutom att det kan dölja andra sjukdomar om man inte först kollar upp sina besvär hos en läkare innan användning. Boka därför alltid ett läkarbesök innan och ta reda på vad din överaktiva blåsa kan bero på. 

Dessutom måste prepratet användas regelbundet för att ge önskad effekt övertid och det kan vara en nackdel. Om de kundberättelser och den sekundärdata vi har tagit del av stämmer finns det i övrigt bara positiva saker att säga om Duroxin.

Sammanfattning, omdöme & betyg

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att preparatet Duroxin innehållande Pygeum africanum både har fått ris och ros, men att majoriteten har varit nöjda efter användning och har haft god effekt.

Vi tycker att man ska prova Duroxin och testa ifall det fungerar för dig. Om man inte upplever att det ger önskad effekt är det enkelt att säga upp prenumerationen som är helt utan bindningstid.

Vanliga frågor & svar

Är Duroxin bra?

Duroxin är ett preparat som har effekt på mäns möjlighet att bibehålla en normal urinfunktion. Om det är bra eller dåligt är upp till användaren själv att bedöma, men av erfarenheter vi har tagit del av har det överlag omnämnts i positiva ordalag.

Har Duroxin någon effekt på mäns urinfunktion?

Preparatet Duroxin sägs ha en positiv effekt på mäns urinfunktion. Detta underbyggs av en studie, att innehållet Pygeum ska ha en positiv effekt på postatabesvär. 

Hur avslutar man Duroxin?

Duroxin säljs endast via prenumeration, men helt utan bindningstid. Det går alltså att avsluta när som helst under prenumerationstiden. 

Finns Duroxin i Sverige?

Duroxin saluförs i Sverige så väl som i övriga Norden.

Hjälper Duroxin mot överaktiv blåsa?

Enligt ett antal studier ska preparatet har en positiv effekt på en överaktiv blåsa.

Rekommenderar ni Duroxin?

Vi varken rekommenderar eller avråder från att använda Duroxin. Om man är nyfiken på preparatet är vårt råd att beställa och testa om det har någon effekt. Om inte går det lätt att avsluta prenumerationen.