Flex5x

Flex5x Recension

Recension av Flex5x

Flex5x är ett kosttillskott med effekt på muskler och leder i förebyggande syfte utgivet av det norska bolaget Vitamail AS som bland annat även säljer flera testosterontillskott så som T8 och Prostacare.

Vitamail är en av de större distrubritörerna av kosttillskott i Norden med över 200 000 aktiva prenumeranter på sina olika kosttillskott.

Vi har hört mycket om Flex5x och är nyfikna på om preparatet fungerar eller bara är en bluff. Vi har därför skrivit en recension med omdöme och betyg för att gå till botten med innehållet i preparatet. Det undersöks bland annat erfarenheter, kundberättelser och varför det skrivs så mycket på flashback om Flex5x.

Innehållsförteckning

Vad är Flex5x?

Flex5x är ett kosttillskott som ska ha effekt på muskler- och ledervärk som uppstår för väldigt många, särskilt i äldre ålder.

Det är problematiskt för många med led och muskelbesvär eftersom det begränsar ens vardagliga aktiviteter när det smärtar vid motion och träning. Dessa aktiviteter är ju inte minst viktiga för att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar.

Flex5x är avsett för alla åldrar, men marknadsförs mest till medelålders och äldre eftersom plågor i muskler och leder är vanligare högre upp i åldrarna. 

Innehåll & ingredienser

Flex5x innehåller naturliga ingredienser från växter så väl som viktiga vitaminer och mineraler. Det är Boswellia Serrata, en bladväxt från Indien som är själva essensen i kosttillskottet.

Man får i sig det mesta av innehållet i Flex5x genom att äta en mångsidig och versatil kost, men Boswellia Serrata får man inte i sig på annat sätt än genom daglig användning av Flex5x.

Vad är Kollagen typ 2?

Kollagen typ 2 är det mest förekommande proteinet i kroppen och bidrar positivt till brosk och  benstomme.

Kollagen typ 2 börjar avta i kroppens egen produktion redan i 25-30 års åldern.

Vad är Vitamin C?

Vitamin C är en av de mest allmänt omtalade vitaminer och den fungerar som en antioxidant för att verka och hjälpa kroppen att bygga benvävnad så väl som kroppens brosk.

C-vitamin får vi i oss genom mängder av bär och frukter, exempel är apelsin och paprika.

Vad är Vitamin K2?

Vitamin K2 är en vitamin som är vanligt förekommande i kött, äggulor och mejeriprodukter. 

Vitamin K2 är bra och till och med nödvändigt för blodets koagulering, dessutom bidrar vitaminen till kroppens bentäthet positivt.

Vad är Vitamin D3?

Vitamin D3 används bland annat för att förstärka immunsystemet och stå emot sjukdomar.

D3 finns bland annat i lax och sill, vi får även i oss vitamin D3 genom exponering mot solen.

Vad är Gurkmeja?

Gurkmeja är en växt som tillhör ingefäraväxter. Växten kan användas som bland annat krydda i matlagning och är väldigt vanligt förekommande i sydostasien.

Gurkmeja som naturläkemedel säger sig ha en postiv och förebyggande effekt på bland annat inflammationer och hudsjukdomar. 

Vad är Mangan?

Mangan är ett ämne som återfinns i berggrunden och det hjälper kroppens protein och kolhydrater att omsättas.

Mangan är vid för stor dos toxiskt, dvs giftigt, men eftersom preparatet endast innehåller en försvinnande liten mängd bidrar det positivt till kroppens protein och kolhydratsomsättning.

Vad är Boswellia Serrata?

Man kan säga att Boswellia Serrata är själva essensen i preparatet Flex5x och det är detta som i största grad ska bidra till en positiv effekt på kroppens muskler och leder.

Boswellia Serrata växer som träd i Afrika så väl som i Asien och extrakt av Boswellia Serrata har används i flera hundra år för att bibehålla mjuka och oinflammerade leder. 

Dosering

Enligt Vitamail ska Flex5x doseras med två kapslar varje dag i 1 – 1,5 mån för att uppnå en bra och märkbar effekt av preparatet. Det går bra att ta två kapslar direkt på morgonen, men det går även bra att sprida ut intaget över dagen.

Test av Flex5x

Flex5x har som tidigare nämnt innehåll av Boswellia Serrata och det är extrakt av denna som är den största bidragsgivaren i att preparatet ska ha en positiv effekt på muskler- och ledbesvär. 

Vi har kartlagt recensioner och kommenterar om Flex5x på forum som Flashback och omdömessajter som Trustpilot där en övervägande majoritet är positivt inställda till preparatet.

Det ska dock sägas att en hel del är negativt inställda till Flex5x och hävdar i sin tur att det inte har haft någon effekt på deras muskel- eller ledbesvär.

Efter vårat test av Flex5x upplever vi att det ska ha haft en positiv effekt på ledbesvär efter användning i cirka 6 veckor. Det verkar uppenbarligen inte fungera för alla så enda möjligheten att få ett ärligt svar är sannolikt att helt enkelt att testa i 6 veckor och se om du uppnår önskad effekt.

Studier

Även om somliga är negativa till preparatet Flex5x och Boswellia Serrata finns det faktiskt studier som underbygger innehållets positiva effekt på ledbesvär.

I en studie som publicerades så sent som i Juli 2020 påvisade att Boswellia extrakt bidrar antiinflammatioriskt vid ett totalt intag av 100-250mg. Studien utfördes av BMC Complementary Medicine and Therapies och en mer utförlig läsning av studien går att ta del av här!

I ytterliggare en studie gick att läsa att Boswellia Serrata extrakt i kombination med curcumin skulle bidraga till en än mer effektiv verkan på ledbesvär och studien går att läsa mer om här!

Utvärdering & erfarenheter av Flex5x

Vi har tagit del av flera kundberättelser som har använt preparat innehållande Boswellia Serrata och där har den övervägande majoriteten varit positivt inställd till effekt på ledvärk. 

Dock har även ett antal haft en negativ upplevelse med utebliven effekt och det är oklart varför det inte fungerar för dem. Det kan vara att preparatet inte har används under hela den föreskrivna tiden 4-6 veckor.

Hur som helst har de allra flesta uppgett att det har fungerat för dem och det är även påvisat i de två redovisade studierna ovan. Vårat tips är att prova i totalt 6 veckor och se om önskad effekt uppnås.

Biverkningar

Det finns inga rapporterade biverkningar vid användning av Flex5x och eftersom det är ett naturläkemedel finns det inget kemiskt framställt innehåll i preparetet utan endast ämnen och vitaminer från naturliga källor.

Är Flex5x farligt?

Det finns ingenting i innehållet i Flex5x som skulle kunna vara farligt, det är endast naturliga ingredienser.

Flex5x ska dock inte användas om man är gravid eller försöker bli gravid. Rådgör även med din läkare om du äter receptbelagd medicin för säkerhetsskull. 

Flex5x på apotek & återförsäljare

Preparatet Flex5x går dessvärre inte att köpa på apoteket, apotea, life eller hos någon annan återförsäljare, utan det säljs endast exklusivt på Flex5x hemsida.

Kostnad & pris

Flex5x är en produkt som säljs av Vitamail på prenumeration och går inte att köpa som en engångsprodukt. Dock går det att påbörja en prenumeration för att sedan säga upp den.

Vitamail som är ett norskt bolag säljer Flex5x i hela norden med en mängd månatliga prenumeranter.

Vid första beställning och test av Flex5x kostar det endast 79kr de första 2 månaderna för att om prenumerationen inte är uppsagd då kostar det 696 varje 4 månader (174kr/mån).

Liknande preparat

Faktum är att det finns flera preparat som liknar Flex5x och ett av dem är det mycket omtalade Vitaepro som de flesta kanske känner till. Vitaepro innehåller också Boswellia Serrata och delar av de övriga ingredienserna i Flex5x.

Det finns mycket att läsa om kosttillskott generellt och i så fall finns det mer information om det här!

Är Flex5x bättre än Vitaepro?

Det är oklart huruvida Flex5x skulle vara bättre än Vitaepro eftersom preparaten är väldigt snarlika med den viktigaste ingrediensen Bosellia Serrata som återfinns i de båda naturläkemedlen.

Dock är Flex5x något billigare än Vitaepro så det skulle vara om det är en viktig faktor vid val av något av preparaten, annars kvittar det sannolikt vilket av de båda man väljer eftersom de är väldigt snarlika.

Är Flex5x en bluff eller funkar det?

Många vill så klart veta på förhand om Flex5x är ett preparat som fungerar mot muskel och ledbesvär eller om det helt enkelt bara är en bluff.

Det finns ett flertal studier som underbygger att innehållet i Flex5x fungerar och då åsyftas framförallt Boswellia Serrata, men även att andra ingredienser i preparatet ska ge upphov till en högre effekt i kombination.

Dessutom vittnar flera kundberättelser om att Flex5x fungerar bra för dem och recensioner på nätet har också bekräftat den bilden.

Emellertid är det så att flera kunder har varit missnöjda med preparatet och enligt dem har preparatet inte uppfyllt deras önskemål om minskad ledsmärta vid användning av Flex5x. 

Det är därför svårt att egentligen säga om Flex5x fungerar eller om det bara är en bluff. Det finns de som hävdar att det fungerar och de som hävdar motsatsen. Sannolikt är det så att man får testa i 6 veckor för att se om preparatet fungerar, annars är det bara att säga upp prenumerationen.

För & Nackdelar

Om preparatet fungerar som i de kundberättelser som vi har tagit del av samt att i studierna där huvudingrediensen Boswellia Serrata har varit föremål för undersökning. Då finns det klara fördelar med att använda Flex5x på regelbunden basis.

Eftersom många även hävdar att preparatet inte ska ha fungerat för dem är det svårt att ge ett klart besked och rekommendera, men det går alltid att testa i 2 månader för 79kr och se om det har någon effekt annars är det bara att säga upp prenumerationen.

Sammanfattning, omdöme & betyg

När denna recension ska sammanfattas har vi kommit fram till flera slutsater, bland annat att delar av ingredienserna i preparatet Flex5x ska ha effekt på ledbesvär och att flera kundberättelser bekräftar detta.

Det är emellertid så att flera hävdar motsatsen och har uppgett att det inte fungerade för dem. En faktor kan var att man inte har använt preparatet under den rekommenderade föreskrivna tiden på 4-6 veckor.

Det enda sättet att faktiskt veta om preparatet fungerar för dig är således att teta det i 2 månader för 79kr och om preparatet inte fungerar är det bara att säga upp prenumerationen.

Vanliga frågor & svar

Är Flex5x en bluff?

Det finns många som hävdar att preparatet fungerar och även de som hävdar att det inte skulle h någon effekt. Emellertid är den övervägande majoritet positivt inställda till preparatet och därför är det sannolikt inte en bluff.

Fungerar verkligen Flex5x?

Många är tveksamma till naturläkemedel eftersom de kanske inte fungerar som man önskar. Flex5x innehåller Boswellia Serrata som i studier har visat fungera mot ledbesvär. Det bästa är att prova och se om det fungerar för dig genom att testa i 2 mån för 79kr.

Kan man få biverkningar av Flex5x?

Det finns inga rapporterade allvarliga biverkningar av Flex5x, men det ska inte användas om man är gravid eller försöker att bli gravid.

Säljs Flex5x hos någon återförsäljare?

Nej, produkten säljs exklusivt av Vitamail på Flex5x hemsida.

Rekommenderar ni Flex5x?

Vi anser själva att man bör testa preparatet själv och se om det har någon effekt på sina ledbesvär, om det inte ger önskad effekt är det bara att säga upp prenumerationen.