Greatskin

Greatskin banner

Recension av Greatskin

Greatskin är ett varumärke framtaget av det norska kosttillskottsföretaget Vitamail AS och säljs i Sverige genom deras filialkontor i Malmö. Produkten innehåller ett antal vitaminer och andra tillskott som gör huden mer elastiskt och minskar rynkorna i huden för att få dig att se yngre ut. 

Vi har genom tredjepartsinformation, forskningsrapporter, tester, och recensioner på bland annat trustpilot och nätforum såsom som bland annat Flashback sammanställt en recension om preparatet för att se om det fungerar eller är en bluff. 

Produkten liknar en annan produkt som vi tidigare recenserat, Oslo Skin Lab som är ett mycket populärt kosttillskott för att minska rynkor i ansiktet på övriga kroppen. Dessa produkter innehåller bland annat kollagen som är en viktig beståndsdel i hudens uppbyggnad.  

Innehållsförteckning

Vad är Greatskin?

Greatskin är en hudprodukt som tas i tablettform och ska intas dagligen för bästa resultat. Produkten innehåller kollagen, biotin, C-vitamin, riboflavin samt hyaluronsyra. Allt innehåll är framtaget i syfte att tillsammans uppnå att huden ska bli mer slät och få dig att se yngre ut.

Greatskins piller är gelatinförtäckta och löses upp när man svalt det och kommer ner i magen. Preparatet säljs endast på prenumeration och går inte att köpa styckvis i butik. Det är för att produkten ska intas dagligen som man har valt att sälja det som en prenumerationstjänst. 

Produkten är till för att släta ut huden över hela kroppen, men man brukar se bäst resultat i ansiktet, samt även på rumpa och lår. Det finns även salvor man kan ta innehållande kollagen, men det är mer effektivt att svälja ett piller eller pulver eftersom det tas upp av kroppen bättre. 

Vad är Kollagen?

Kollagen är en viktig byggsten i kroppen som håller ihop huden och gör den elastisk. Huden består faktiskt till 75% av kollagen vilket gör det till ett lämpligt kosttillskott att ta för att minska rynkbildningar på huden och göra den slätare samt finare för att se yngre ut. 

Kollagenet finns också i leder och brosk som gör kroppen smidig. Ju äldre man blir desto mindre collagen bildas i kroppen vilket gör att man efter 30-års ålder börjar känna sig stelare och får mer rynkor i huden. Det är därför många börjat använda sig av kollagentillskott för att få en mer aktiv kropp, se yngre ut och dessutom känna sig yngre.

Innehåll & ingredienser

Greatskin innehåller som vi tidigare nämnt kollagen som är “klistret i kroppen” och hjälper din hud att bli elastisk. Preparatet innehåller också hyaluronsyra som är en sockermolekyl som hjälper huden att bli mer fyllig och därmed minska rynkbildning och bli mer återfuktad. 

Produkten innehåller även C-vitamin som hjälper kroppen att bidra till en normal kollagenbildning. Greatskin innehåller även riboflavin (B2) samt biotin (B7) som hjälper till att upprätthålla en normal balans i hud- och hår. 

Dosering - Hur använder man Greatskin?

Greatskin kommer i kapselform och man ska ta två tabletter dagligen. De är lätta att svälja och löser upp sig i magen. Kuren måste intas dagligen under 4 till 6 månaders tid för att få önskad effekt, enligt leverantören.

Test av Greatskin

Great Skin har enligt recensioner på Trustpilot fungerat bra och merparten av kunderna har sett goda resultat. Det några som inte tycker sig se några resultat efter att ha använt Greatskin, men det kan bero på att man inte använt produkten under tillräckligt lång tid för att se några resultat. 

Det finns även de som är negativa på Trustpilot men det beror enbart på att man tycker att leveransen var långsam. De som väl fått produkten och testat den har i de flesta fall varit nöjda med resultatet. Många användare anser att huden blivit slätare och rynkorna har reducerats efter att ha använt det under 4 till 6 månader.

Studier & forskning

En studie har genomförts där man testat hyaluronsyran effekt på kroppen. Något som minskar kraftigt i kroppen när vi blir äldre. Detta leder till att huden inte ser lika fast och återfuktad ut som den gjorde när man var yngre. 

I studien som genomfördes fick testpersonerna 120mg hyaluronsyra dagligen under 12 veckors tid. Efter bara 8 veckor hade rynkdjupet på testpersonerna gått ner jämfört med de som fick placebo och efter 12 veckor hade det reducerats ännu mer. 

Läs mer om studien här: Hyaluronsyra studie

Erfarenheter av Great skin

Många av de kunder som testat preparatet tycker att de ser effekt efter att ha använt det under en längre tid. På bland annat sidor som trustpilot och forum som flashback och på andra sidor har vi sammanvägt vad den allmänna opinionen tycker och många tycks se ett reducerat rynkdjup och en slätare hy.

Det finns även de som inte tycker att preparatet fungerar och det finns några som anser att deras leveranstider varit långa, men de som testat preparatet och använt det under föreskriven tid tycker att det fungerar bra och deras erfarenheter och resultat är goda. Vi rekommenderar att man själv testar Great skin för att se om det fungerar.

Före & efter

Camilla Ramstedt som är 44 år gammal har använt Greatskin under 2 års tid och märker att huden har blivit lenare. På armbågarna brukade hon tidigare ha torrhetsfläckar, men det har i stort sett försvunnit efter att hon har börjat använda kosttillskottet.

Camilla 4Her

Resultat

Efter två års användande av Greatskin har framförallt händer och armbågar blivit betydligt mjukare och lenare än tidigare. Hon var tidigare tvungen att smörja in sig med krämer som hjälpte dåligt. Efter att ha använt Greatskin i två år använder hon inte längre några ansikts- eller handkrämer överhuvudtaget. 

Biverkningar

Det finns inga rapporterade biverkningar från de som använt Greatskin. Produkten innehåller naturliga ingredienser som inte påverkar din hälsa negativt. Vi har även varit i kontakt med kunder som inte har rapporterat några biverkningar. 

Är Greatskin farligt?

Greatskin är en helt ofarlig produkt eftersom den enadst innehåller naturliga ingredienser. Greatskin är således ingen farlig produkt, utan något alla kan ta för att minska rynkdjupet, både män och kvinnor. 

Greatskin för män

Greatskins produkter marknadsförs framförallt till kvinnor. Det är en kvinna på förpackningen och kvinnor på deras hemsidor. Men eftersom kvinnans hud är uppbyggd på samma sätt som en mans funkar den precis lika bra till män som till kvinnor.

Det kan vara för att produkter som handlar om utseende gör det lättare att sälja och marknadsföra till kvinnor. Men om män vill få slätare hy finns är det inga som helst problem för män att ta preparatet.

Fungerar Greatskin för män?

Eftersom män och kvinnors hud är uppbyggd på samma sätt fungerar Greatskin lika bra till män som till kvinnor. Är du man och vill testa kommer det fungera lika bra. 

Köpa Greatskin på apotek

Greatskin säljs endast via deras egen hemsida greatskin.se och det finns ingen möjlighet att köpa deras produkter på apoteket eller andra nätapotek som apotea eller apohem. Däremot kan kan köpa liknande preparat som innehåller ungefär samma ingredienser på hälsokostbutiker som hos Svenskt kosttillskott och Life eller Svensk Hälsokost.

Kostnad & pris

Det går enbart att köpa Greatskins piller på prenumeration och det gör man på deras hemsida greatskin.se På första köpet får man 50% rabatt och då kostar ett paket endast 174kr för en 60 dagars dos.  

Efter att de 60 dagarna har gått skickas ett nytt paket ut var fjärde månad till en kostnad om 696kr. Det går närsomhelst att säga upp abonnemanget eller pausa det samt få ut fler tabletter utskickade än tidigare avtalat. Leveransen tar vanligtvis mellan 5-7 dagar.

Liknande preparat

Det finns ett flertal preparat som liknar Greatskin. Bland annat finns det ett som heter Oslo skin lab som vi också har skrivit en recension om. Dess främsta ingrediens är framför allt kollagen som också Great skin innehåller till stor del.

Jabushe Collagen

Jabushe Collagen är ett kollagentillskott som finns att köpa bland annat på apoteket som har ungefär samma funktion som greatskin. Produkten gör din hud slätare, naglarna starkare och gör att dit hår se mer glansigt ut.

Great Earth BioCell Collagen II + Hyaluronsyra

Great Earth BioCell Collagen II + Hyaluronsyra är en produkt som också finns att köpa på nätapoteken och har ungefär samma effekt som Greatskin. Framför allt innehåller den likt Greatskin även hyaluronsyra som många av de övriga kollagenprodukterna inte göra.

Är Greatskin bäst för din hud?

De flesta kosttillskott innehållande kollagen och de övriga ingredienserna skulle sannolikt ge liknande resultat som Greatskin, men det är en bra produkt och den är också ganska mycket billigare än bland annat Jabushe Collagen som i alla fall är dubbelt så dyr.

Är Greatskin en bluff eller funkar det?

Enligt flera kundberättelser och en studie som vi skrev om tidigare i recensionen har Greatskin visat på god effekt och enligt många användare verkar det fungera. Det finns dock några som hävdar att preparatet är en bluff och inte ger något resultat.

Många som inte upplever något gott resultat kan ha avslutat kuren i förtid vilket man inte bör göra om man vill testa preparatet fullt ut. Greatskin innehåller enbart naturliga ingredienser vilket gör det helt ofarligt att testa om man är intresserad. 

För & Nackdelar

Fördelarna med preparatet är att det är beprövat att kollagen bidrar till minskad rynkbildning, ger slätare hy, glansigare hår och starkare naglar. Bra pris på preparatet om man väljer att prenumerera. 

Det negativa med Greatskin är att de rekommenderas att man tar det så länge som under 6 månader för att få se resultat, man kan naturligtvis se resultat redan efter någon månad. 

Sammanfattning, omdöme & betyg

Greatskin är en spännande produkt om man försöka se yngre ut eller bara må bättre. Enligt kundberättelser tycker majoriteten att preparatet fungerar bra och hjälper kunderna att uppnå det resultat som de strävar efter. 

Det finns även de som inte tycker att produkten har fungerat så vi anser att man bör testa den själv för att se om den verkligen fungerar och man tycker se något resultat. Vi föreslår att man tar bilder innan för att se om man märker någon skillnad före och efter behandlingen. 

Det första provpaketet är inte gratis men nästintill om man jämför med de andra preparaten som finns att köpa i hälsokostbutikerna på nätet. Om man är osäker kan man åtminstone beställa hem provpaketet för att se om man ser eller känner något resultat efter de första 60 dagarna. 

Vanliga frågor & svar

Är Greatskin bra?

För merparten av de vi har varit i kontakt med som testat Greatskin har det fungerat bra och gett goda resultat. 

Ser man yngre ut av Greatskin?

Greatskin innehåller kollagen som motverkar rynkig hud vilket kan göra att du ser ung ut. 

Hur avslutar man prenumerationen på Greatskin?

Man kan säga upp sin prenumeration enkelt genom att kontakta Greatskin på deras hemsida. Men notera att du måste avsluta till abonnemang 30 dagar innan nästa planerade leverans för att slippa få kommande beställning. 

Finns Greatskin i Sverige?

Ja, preparatet finns att köpa på Greatskin.se. 

Hjälper Greatskin mot rynkig hy?

Ja, preparatet innehåller kollagen och hyaluronsyra som motverkar rynkig hy. 

Rekommenderar ni Greatskin?

Vi  tycker  att man själv ska testa kosttillskottet och se om det verkligen fungerar. Vi varken avråder eller rekommenderar produkten någon att köpa produkten.