Metaburn

Recension av Metaburn

Metaburn är ett bantningspreparat i kategorin kosttillskott som har en positiv effekt på fettomsättningen som hjälper användaren att hålla sin vikt.

Metaburn är utgivet av det norska företaget Vitamail AS som är kända för sina många kosttillskott så som bland annat T8, Prostacare och Flex5x som vi har recenserat tidigare.

Bolaget Vitamail AS är ett Norskt bolag som är erkända i branschen och har mångårig erfarenhet av kosttillskott i alla dess former. Enligt uppgifter grundades bolaget 2009 och har vuxit kraftigt de senaste åren. De har mängder med prenumeranter i så väl Sverige som i hela Norden.

Bantningspreparat låter för många som en bluff och därför är vi nyfikna på vad Metaburn innehåller och om det verkligen fungerar. Vi har recenserat preparatet med hjälp av i huvudsak sekundärdata genom att tagit del av kundberättelser, läst recensioner och även genomfört tester med Metaburn. 

Det är även ett omtalat preparat på Forum så som på Flashback och har även många recensioner på Trustpilot. Vi är nyfikna på preparatet och har därför nedan skrivit en recension om vår upplevelse av Metaburn.

Innehållsförteckning

Vad är Metaburn?

Metaburn är ett slags bantningspreparat som innehåller mängder med olika ingredienser som ska ha en positiv effekt och hjälpa dig att kontrollera vikten. Bland annat innehåller preparatet Wakame som bidrar till fettomsättningen, en del av ämnesomsättningen. 

Det kan vara ett bekymmer om man får dåligt självförtroende på grund av sin vikt och för många kan det även vara tufft att ta sig till gymmet och sätta igång med sin träning på grund av att man skäms för hur man ser ut. 

Metaburn ska hjälpa till att minska sötsuget, minska hungern och påverka ämnesomsättningen positivt. Utöver detta är det viktigt att man följer en kostplan och gör av med fler kalorier än vad man stoppar i sig. Alltså att man ligger på ett kaloriunderskott. Men Metaburn hjälper till att hålla suget borta.

Hur går man ner i vikt?

Alla vill leva ett hälsosamt liv, leva friska och bli gamla. Detta är något som övervikt motverkar genom att det kan leda till sjukdomar och leder till stigmatisering och dåligt självförtroende.

För att gå ner i vikt behöver man egentligen inte träna och därmed förbränna fler kalorier än vad man stoppar i sig. Detta kan dock snabba på processen och träning är rekommenderat eftersom det bidrar på ett positivt sätt. 

Men det räcker egentligen att minska kaloriintaget och äta mindre energi än vad man stoppar i sig för att gå ner i vikt. Det låter enkelt men det är inte alltid lätt att börja och ta tag i det. Men med hjälp av bland annat Metaburn kan man få den push man behöver.

Många vill gärna gå ner i vikt snabbt dessutom och då kan en kombination av att ligga på kaloriunderskott, använda Metaburn samtidigt som man tränar vara ett framgångsrikt koncept.

Innehåll & ingredienser

Metaburn innehåller flera ingredienser, men det är Wakame som är själva huvudinnehållet i preparatet. Det är Wakame som ska bidraga till att fettomsättningen i kroppen stimuleras vilket leder till att man kan kontrollera vikten på ett enkelt sätt och minskar aptiten.

Utöver Wakame innehåller även Metaburn flera olika B-vitaminer så som B3, B6 och B9 som hjälper kroppen att nå en jämn och normal energiomsättning. Samt både krom och Grönt te för att i denna kombination på bästa sätt stimulera viktnedgången.

Vad är Metaburn för varumärke?

Metaburn är Vitamail AS registrerade varumärke för preparatet innehållande ingredienserna ovan.

Dosering - Hur använder man Metaburn?

Metaburn kommer i tablettform och föreskriver att man ska inta två stycken tabletter varje dag i 4-6 månader för att du ska känna önskad effekt av preparatet. Det är viktigt att man håller tidsperioden annars kanske det inte uppnår önskad effekt.

Om du inte tål någon av ingrediserna ovan bör du först rådgöra med din läkare om det är lämpligt att använda Metaburn. Det innehåller dock bara naturliga ingredienser och bör inte medföra några problem vid användning.

Test av Metaburn

Metaburn är ett omtalat och eftersökt preparat på diverse forum så väl som på Google och andra sökmotorer. 

Vi har testat Metaburn genom att bland annat gått igenom recensioner, omdömen och även användare som har betygsatt Metaburn. Dessutom har vi tagit del av kundberättelser som har redogjort sin åsikt om preparatet. 

Det finns inte särskilt många negativa kommentarer om Metaburn som preparat utan de flesta verkar vara nöjda med dess funktion på deras viktnedgång. De få negativa kommentarerna som finns kan bero på man måste använda preparatet med den rekommenderade dosen på två kapslar om dagen i minst 4 månader för att uppnå önskad effekt.

Man får heller inte glömma att det är upp till användaren att ligga på ett kaloriunderskott för att gå ner i vikt, det finns inga genvägar. Det finns alltså inga mirakelkurer mot att gå ner i vikt. Det Metaburn kan göra är att hjälpa en på traven att minska sötsuget och kontrollera sin viktnedgång.

Studier & forskning

Flera av ingredienserna i Metaburn har varit föremål för studier och forskning. Bland annat har Krom som Metaburn innehåller i en studie påvisat sig ge effekt på blodsockernivån. Detta gör i sin tur att sötsuget minskar vilket kan hjälpa till i en bantningsperiod. Läs mer om studien här.

Grönt te extrakt elelr närmare bestämt Camellia Sinesis som också är en ingrediens i Metaburn. Växten innehåller fyra olika katekiner i form av EGCG, EGC, ECG och EC. Dessa i kombination med Koffein som även grönt te innehåller har visat sig ge en positiv effekt på viktnedgång. Läs mer om studien här. 

Wakame-extrakt som en av huvudingredienserna i Metaburn är en slags tång som är mycket rik på näringsämnen och som bland annat ingår i det japanska köket. Wakame innehåller fucoxanthin som enligt studier har visat sig ha en positiv effekt på viktkontroll. Läs mer om studien här.

Erfarenheter av Metaburn

De erfarenheter som vi har tagit del av genom kundberättelser som har använt Metaburn under 4-6 månader har överlag varit positiva till preparatet, men det finns även negativa kundberättelser där preparatet inte ska ha fungerat.

Efter att även ha tagit del av en hel del sekundärdata med recensioner på Flashback och recensionssajter som på Trustpilot har även de flesta varit nöjda med produkten.

Kom ihåg att preparatet ska användas under 4-6 månader och man måste även för att gå ner i vikt ligga på ett kaloriunderskott. Det räcker inte att bara äta Metaburn och sedan tro att man ska gå ner i vikt. Det krävs även att användaren vill gå ner i vikt och räknar kalorier.

Före & efter

Vi har inte fått tag i några före och efter-bilder på någon som har använt Metaburn, men kundberättelserna vittnar om att preparatet ska ha haft en positiv effekt på deras viktnedgång.

Resultat

Resultatet efter att ha använt Metaburn i 4-6 månader är att den övervägande majoriteten har gått ner i vikt, detta har då i samtliga fall varit i kombination med träning och kaloriunderskott annars är det inte möjligt rent fysiskt att gå ner i vikt.

Biverkningar

Metaburn innehåller endast naturliga ingredienser och har inga kända biverkningar som man behöver oroa sig över.

Flera av ingredienserna i Metaburn har dessutom genomgått flera studier som har påvisat dess positiva effekter på minskat sötsug, ökad förbränning samt att allt kommer från naturliga källor.

Är Metaburn farligt?

Metaburn är inte farligt utan innehåller endast naturliga ingredienser från växtriket. Det är därför helt ofarligt att använda.

Metaburn för Män

Metaburn marknadsförs ofta till kvinnor, men preparatet fungerar lika bra för män. Anledningen till detta är oklar, men kan bero på att kvinnor är mer benägna att testa denna typ av produkt.

Köpa Metaburn på apotek

Metaburn är ett preparat som distribrueras av de Norska bolaget Vitamail AS med filial i Malmö och säljs exklusivt på Metaburns egen hemsida. Metaburn går dessvärre inte att köpa hos Apotea, Apotek365, Meds, Apohem eller på något annat apotek på nätet.

Kostnad & pris

Metaburn distribueras av det Norska kosttillskottföretaget Vitamail AS som har filialkontor i Malmö. Preparatet säljs endast på prenumeration på grund av att det måste användas regelbundet i 4-6 månader för att uppnå önskad effekt. 

Vitamail har flera andra varumärken de saluför och har tusentals prenumeranter i hela Norden.

Metaburn kostar 79kr (porto) de första 2 månaderna och kostar därefter 174kr per månad  med leverans var fjärde månad.

Liknande preparat

Det finns flera andra preparat som liknar Metaburn, men inget med samma innehåll utan det är är snarlikt och även det preparat för att gå ner i vikt. Det är många företag som säljer kosttillskott som säljer preparat för fettförbränning så som Svenskt kosttillskott, MMsports, Gymgrossisten med mera.

Bland annat finns Fat burner från XLNT Sports, Burn från XLNT Sports, Ripped Caps från Jacked samt populära Slim Boost från XLNT Sports. 

Burn

Burn är ett vanligt kosttillskott mot viktnedgång och innehåller flera av ingredienserna som Metaburn innehåller. Bland annat innehåller det grönt te-extrakt och krom.

Jacked Ripped Caps

Även Jacked ripped Caps är ett preparat i tablettform som liknar Metaburn och säljs i samma syfte. Det innehåller även detta grönt te-extrakt samt mängder med koffein.

Är Metaburn det bästa preparatet för att gå ner i vikt?

Det är svårt att säga om Metaburn är det bästa preparatet för att gå ner i vikt eftersom det finns så många andra preprat som innehåller liknande ingredienser. Dock innehåller Metaburn Wakame-Extrakt som enligt studien ovan ska ha en positiv påverkan på fettförbränningen.

Är Metaburn en bluff eller funkar det?

Branschen för bantningspreparat är smutsig och det är många aktörer som säljer preparat som inte fungerar och den har länge varit omtalad där preparat har sålts som en bluff. 

Metaburn har dock innehåll som genomgått studier där det påvisats att flera delar av innehållet har en påverkan på ämnesomsättningen och ger ett minskat sötsug.

Det finns dock kunder som är besvikna på produkten och hävdat att den är en bluff och inte fungerar. Det man behöver komma ihåg är att det inte finns några mirakelkurer mot viktnedgång. Metaburn kan ge dig en push och hjälp på traven, men man måste även göra jobbet och ligga på ett kaloriunderskott för att gå ner i vikt.

Om Metaburn är en bluff eller funkar är upp till varje användare att själv undersöka, av den informationen vi har tagit del av ska det ha en positiv effekt på fettförbränningen samt ge ett minskat sötsug.

För & Nackdelar

Det finns många fördelar med att använda Metaburn om informationen som vi har tagit del av stämmer. Det ska då minska sötsuget och öka fettförbränningen genom att stimulera en del av ämnesomsättningen. 

Nackdelen är att Metaburn säljs på prenumeration och måste användas regelbundet frö att det ska fungera. Därför säljs det på prenumeration. Det positiva är dock att det går att avsluta prenumerationen när man vill. Den är alltså helt utan bindningstid.

Sammanfattning, omdöme & betyg

Metaburn är sammanfattningsvis ett preparat som enligt uppgifter ska fungera för att hjälpa till att ge en push och hjälp på traven för att gå ner i vikt snabbt. 

Det ska dock påminnas fler än en gång att man måste ligga på ett kaloriunderskott föra att gå ner i vikt. Det finns inga mirakelkurer som gör att man går ner i vikt genom att endast äta en tablett och därför krävs det ändå en del av användaren för att man ska lyckas att gå ner i vikt. 

Vi tycker att man själv ska prova att använda Metaburn om man är nyfiken på om det fungerar. Det är helt utan bindningstid och bara att avbryta prenumerationen om man inte vill fortsätta att använda det längre.

Vanliga frågor & svar

Är Metaburn bra?

Av de kundberättelser vi har tagit del av har den övervägande majoriteten varit positivt inställd till Metaburn efter användning i 4-6 månader.

Har Metaburn någon effekt?

Metaburn har en effekt på fettförbränningen genom Wakame-extraktet och det innehåller dessutom en liten mängd krom för att minska sötsuget.

Hur avslutar man Metaburn?

Det är enkelt att avsluta prenumerationen av Metaburn. Man skickar bara ett mejl eller ringer till Vitamails filialkontor i Malmö. Det är helt utan bindningstid och lätt att avsluta.

Finns Metaburn i Sverige?

Metaburn finns i Sverige så väl som i hela övriga Norden där de är särskilt stora i Norge och Danmark.

Hjälper Metaburn för att gå ner i vikt snabbt??

Det innehåller flera ingredienser som ska ha en positiv effekt på viktnedgång. Dessa är även påvisade i vissa genomförda studier.

Rekommenderar ni Metaburn?

Vi varken rekommenderar eller avråder från att använda Metaburn. Det är upp till användaren själv att avgöra om det är värt att testa, men av de kundberättelser vi har tagit del av samt de studier som har genomförts på Metaburn tyder mycket på att det kan ge en hjälp på traven för att gå ner i vikt.