Oslo skin lab

Oslo skin lab

Recension av Oslo skin lab

Oslo skin lab är ett varumärke som säljer produkter innehållande kollagen för att få slätare och mer elastisk hy. Bolaget som ligger bakom Oslo skin lab är NutraQ Sweden AB, men har sitt huvudkontor i Oslo där produkterna är framtagna av grundare Cecilie Nordstrøm. 

För att få fram om Oslo skin lab är något som fungerar har tagit fram betyg och omdöme genom att läsa recensioner från andra användare på trustpilot, flashback och testat preparatet för att se om det verkligen fungerar eller om det är en bluff. Vi har även gått igenom forskningsrapporter för att se om forskningen påvisar att preparatet verkligen fungerar. 

Vi har även undersökt om det är svårt att säga upp prenumerationen om man väljer en sådan plan att prenumerera på preparatet. Det är vanligt att man gör det eftersom man måste få inta  pulvret dagligen, under några veckor till månader innan man ser något resultat. 

Det är ett vanligt kosttillskott som kvinnor över hela Norden använder och många har sett bra resultat efter att ha använt det. Däremot finns de även de som inte har sett något resultat, men det kan bero på att man avslutat kuren långt i förtid vilket har gjort att man inte har sett att rynkorna gått tillbaka. 

Innehållsförteckning

Vad är Oslo skin lab?

Oslo skin lab säljer två olika produkter innehållande kollagen där ett är en produkt med ett pulver som späds ut i vatten eller annan dryck för att motverka rynkor i ansiktet och även celluliter som kan uppstå på rumpa och lår. 

Produkterna man säljer heter “The solution” och “The basics” och vi ska i den här recensionen går igenom vad de båda preparaten innehåller mer ingående samt svara på om det fungerar eller inte. 

Preparaten säljs huvudsakligen i de nordiska länderna och är framtagna av ett företag i Norge och säljs i Sverige av Gelita Sweden AB. Deras produkter säljs huvudsakligen genom prenumeration men kan också köpas som engångsköp till ett högre pris. 

Vad är Collagen?

Collagen eller kollagen som det heter på svenska är ett protein som finns i kroppen.  En tredjedel av proteinet hos människor utgörs av kollagen. Dess funktion är att stödja upp kroppen för att ge bland annat huden struktur. Det är därför lämpligt att använda det för att släta ut huden och förhindra rynkor i ansiktet på övriga delar av kroppen. 

När man bli äldre minskar andelen collagen i kroppen vilket gör att rynkor bildas. Det är därför många som vill undvika rynkor på kroppen tar kollagen som kosttillskott. Man tar främst kollagen II som är det proteinet som gör huden mer elastisk. Man delar in kollagen i fyra olika kategorier där kollagen I och kollagen II är de som brukar användas i kosttillskott. 

Eftersom collagen gör huden fast och slät finns det en mängd olika kosttillskott som innehåller kollagen och på apoteket samt på andra sidor på nätet kan man köpa det i form av pulver eller tabletter. Kollagentillskott har blivit en av de vanligare kosttillskotten på marknaden för kvinnor. 

Innehåll & ingredienser

The solution från Oslo skin lab är ett kollagenpulver som innehåller hydrolyserat kollagen typ 1 och är nedbrutet i små beståndsdelar för att kroppen enkelt ska kunna ta upp det. Det är alltså inga andra ingredienser som ingår i the solution. 

Deras andra preparat som säljs under namnet “The basics” tas i tablettform och innehåller vitaminer, mineraler, fettsyror och antioxidanter som ska hjälpa din hud att bli mer slät och mindre rynkig. 

Innehåll i The Solution

The solution innehåller egentligen bara en ingrediens som vi gått igenom i texten ovan och det är kollagen typ 1. Det som är det speciella med Oslo skin labs kollagen är att den är nedbrutet i mindre beståndsdelar som göra att kroppen lättare tar upp det. Det är också mycket lättlösligt i vatten. 

Innehåll i The Basics

The basics innehåller en mängd olika vitaminer, mineraler, aminosyror och fettsyror. Nedan har vi specificerat exakt vad vad preparatet innehåller för att på ett överskådligt sätt redovisa vad en kapsel innehåller. 

Dosering - Hur använder man The Solution?

The solution är ett pulver som man blandar i valfri dryck eller vatten. Preparatet är smaklöst så det går utmärkt att blanda ner det i juicen eller kaffet på morgonen. Pulvret ska intas en gång dagligen och man behöver ta det under flera veckor för att se något resultat.

Dosering - Hur använder man The Basics?

The basics har till skillnad från the solution formen av kapslar och ska intas två gånger dagligen. Man bör inte överskrida dosen om två tabletter dagligen. 

Test av Oslo skin lab (The Solution)

Oslo skin lab har goda recensioner av användare där merparten är nöjda efter att han använt preparatet the solution under längre tid. På Trustpilot har man 3,9 i betyg av 5 där många av de som ger dåliga recensioner inte har använt the solution mer än några veckor. Många anser att man ser goda resultat efter att ha använt det efter några månader. 

Det finns några som är negativt inställda till preparatet och det är inte säkert att det har lika god effekt på alla som använder det, men merparten av de som använder preparatet verkar det fungera för och reducera rynkdjupet. Det kan också vara så att de som tycker att det fungerar dåligt inte har använt det under minst 8 veckor som är rekommenderat för att se något resultat.

Studier & forskning

Man har även genomfört tre vetenskapliga studier där samtliga har påvisat att huden har blivit slätare, mindre rynkig, mer elastisk och att även celluliter på ben och lår har försvunnit efter att the solution tagits i 8 veckor. 

Man genomförde en av studierna på 114 kvinnor mellan 45-65 år där kvinnorna slumpmässigt fick placebo eller Verisol som är ämnet i The Solution bidrar till slätare hud. I genomsnitt såg man en förbättring av rynkdjupet med 20,1 procent. 

Klickar på länkarna nedan för att komma till de tre studier som utförts för att läsa mer. 

Studie 1

Studie 2

Studie 3

Studien om reducerade celluliter genom användning av Oslo skin lab

Studien som gjordes om celluliter genomfördes på 105 kvinnor mellan 24-50 år där en grupp fick det aktiva ämnet i The solution Verisol över en period av 6 månader. Man såg då tydliga resultat att celluliterna hade minskat i omfattning och att huden hade blivit slätare. Ni kan läsa mer om studien här.  

Erfarenheter av Oslo skin lab

De kunder vi pratat med är mycket nöjda med Oslo skin lab och skulle rekommendera det till andra. Vi har även gått igenom recensioner på nätet på exempelvis Trustpilot och Flashback där man har mycket goda recensioner och merparten av de som tar The solution tycker att det funkar. 

Det finns även de som inte tycker att det fungerar bra och för vissa har det sämre effekt än på andra. Man får helt enkelt testa det själv för att se om man ser någon skillnad. Ett tips är att ta ett före och ett efter foto för att se om man ser något tydlig skillnad. Det är även viktigt att man tar kuren under en längre tid och inte slutar för då ser man sannolikt inget resultat. 

Före & efter

Malin, 37 år har använt Oslo skin lab under 3 månader och har sett ett sina rynkor reduceras med 24 procent runt ögonen. Hon har sett sina rynkor i pannan reduceras med 8%. Man ser tydligt under ögonlocket att rynkorna reducerats avsevärt och Malin är mycket nöjd med resultatet. 

Oslo skin lab Före efter 1

Resultat

Kajsa, 35 har efter 3 månaders intag av the solution sett förbättrad struktur och minskad rynkbildning i ansiktet som man tydligt ser på bilden nedan. Hennes resultat är inte lika påtagliga som exemplet ovan, men hennes rynkor har reducerats med 14%.

Biverkningar

Oslo skin lab har inga rapporterade biverkningar och huden reagerar inte på samma sätt som ett preparat som man stryker på huden för att få slätare hud.

Vi har inte heller hört någon som har fått några biverkningar av att använda the solution utan det är istället mycket positiva kommentarer. 

Är Oslo Skin lab farligt?

The solution är inte en farlig produkt utan kollagenet som finns i the solution finns naturligt i kroppen. Man tar bara en extra dos för att göra huden slätare, mer elastiskt och minska rynkdjupet. 

Oslo skin lab för män

De flesta som använder Oslo skin labs kollagenpulver är kvinnor, men män ska få lika goda resultat som kvinnor vid användning av the solution. Kroppen hos män och kvinnor är uppbyggda på samma sätt vilket gör att det inte är någon skillnad.

Kvinnor brukar däremot vara mer måna om sitt utseende och därför riktar sig Oslo skin lab och liknande preparat till kvinnor. Men om man är man och vill få en slätare hy går det bra för män att köpa Oslo skin labs produkter.

 

Fungerar oslo skin lab för män?

The solution fungerar lika bra för män som för kvinnor och de goda resultat som majoriteten av de som använder preparatet kommer så väl män och kvinnor få. 

Köpa Oslo skin lab på apotek

Oslo skin labs produkter säljs endast exklusivt på deras hemsida där man kan välja att köpa The solution eller The basics på prenumeration eller som engångsköp. Man kan däremot inte köpa det på apoteket eller andra hälsokostbutiker. 

Man kan däremot köpa kollagenpulver på apoteket och i hälsokostbutiker såsom Life, Hälsokraft, Bodystore och liknande butiker. 

Kostnad & pris

Oslo skin lab säljer sina produkter “The solution” och “The basics” exklusivt på sin hemsida osloskinlab.se där man kan välja att köpa produkterna på prenumeration eller genom ett engångsköp. 

Fördelen med att köpa produkterna på prenumeration är att det är billigare och eftersom man behöva ta preparaten under minst 8 veckor för att se några resultat är det därför det är det vanligaste valet. 

The Solution som är deras mest sålda produkt kostar 398 kr om man väljer prenumerationsplanen och då skickas det ut var fjärde vecka. Om istället gör ett engångsköp kostar det 568 kr per gång plus 49 kr i frakt.   

The Basics säljs på prenumeration för 199 kr i månaden eller 285 kr vid engångsköp. 

Liknande preparat

Det finns flera preparat som liknar Oslo skin lab, bland annat preparat som innehåller Kollagen, så kallade kollagentillskott. Skillnaden är att Oslo skin lab innehåller fler ingredienser än endast Kollagen, bland annat nyttiga vitaminer och omega 3.

Litomove kollagen

Litomove kollagen är ett preparat som säljs på apotek innehållande bland annat kollagen, nyponextrakt, koppar och vitamin C. Litomove är ett populärt kollagentillskott där nyponpulvret plockas från vildvuxna nyponbuskar i Chile.

Elexir kollagen

Elixir kollagen är också en populärt kollagentillskott som säljs på flera apotek, bland annat Apotea. Huvudingrediensen är kollagen, men också vitamin B2 och B7 som ska bidra till en normal hy. 

Är Olso skin lab det bästa preparatet för huden?

Det är svårt att säga om det är det bästa preparatet, men det är tveklöst en av de mest använda preparaten och mest populära på marknaden innehållande kollagen. Eftersom det är så välanvänt och har rosats kan det mycket väl vara det bästa, men det är svårt att säga helt säkert.

Prisnivån på Litomove kollagen och Elixir kollagen är också relativt lika Oslo skin lab.

Är Oslo skin lab en bluff eller funkar det?

Preparat som endast innehåller naturliga ingredienser utan kemisk framställning säg ibland vara bluff med endast så kallad placeboeffekt. Därför är det så klart naturligt att ställa sig frågan; är Oslo skin lab en bluff eller funkar det?

Det finns flera kundberättelser som bekräftar att Oslo skin lab ska ha en positiv effekt på deras hy och att det ska vara en preventiv åtgärd mot rynkig hy. Det ska ge den bättre struktur och många är väldigt nöjda efter användning.

Det finns även de som hävdar att preparatet inte fungerar och att det ska vara en bluff.  Men en övervägande majoritet är positivt inställda till preparatet och säger att det fungerar bra. Det kan bero på att preparatet ska användas under en längre tid, kontinuerligt för att ge effekt. 

Rådet är därför att använda Oslo skin lab under tiden som ordineras i instruktionerna om det ska ge en positiv effekt. 

För & Nackdelar

Det finns så klart både för och nackdelar med alla preparat och så även med Oslo skin lab. De positiva effekterna är att det ska ge upphov till en slät och normal hy med hjälp av bland annat huvudingrediensen kollagen.

Nackdelen är att preparatet måste användas under en en lång period för att ge resultat.

Sammanfattning, omdöme & betyg

Vi kan sammanfattningsvis konstatera att preparatet Oslo skin lab har enligt de allra flesta som har testat preparatet haft en mycket positiv bild av kollagentillskottet. Det har bekräftats i flera kundberättelser med före och efterbilder.

Dock har så klart som med alla preparat några varit missnöjda och påstått att det inte fungerar. Detta kan bero på att det inte har används under föreskriven tid, men det är svårt att veta helt säkert varför. 

Vårt råd är att om man är nyfiken på att testa Oslo skin labs tillskott med kollagen att beställa det på prenumeration för att sedan avbryta prenumerationen om man inte anser att det fungerar. Det går även att köpa som engångsköp om man inte vill prenumerera. Det är dock viktigt som tidigare nämnt att använda det under en längre tid för att det ska ge en positiv effekt och därför är prenumeration en bra idé.

Vanliga frågor & svar

Är Oslo skin lab bra?

Det flesta som vi har pratat med som har använt Oslo skin lab under föreskriven tid tycker att preparatet har varit bra.

Har Oslo skin lab någon effekt?

Oslo skin lab ska ha en positiv effekt mot rynkig hy och innehåller bland annat kollagen.

Hur avslutar man Oslo skin lab?

Det går mycket enkelt att avsluta eller avbryta sin prenumeration hos Oslo skin lab. Den är helt utan bindningstids och bara att säga upp när som helst.

Finns Oslo skin lab i Sverige?

Ja, Oslo skin lab finns i Sverige och säljs i hela Norden.

Hjälper Oslo skin lab rynkig hy?

Kollagen som är ett innehåll i Oslo skin lab ska ha en positiv effekt på rynkig hy.

Rekommenderar ni Oslo skin lab?

Vi tycker att man ska testa själv och varken rekommenderar eller avråder ingen från att använda preparatet. Om man är nyfiken tycker vi att man ska testa det under föreskriven tid och se om det fungerar för dig.