Prostacare

Prostacare recension

Recension av Prostacare

Prostacare är ett kosttillskott avsett för män och bidrar till en normal och sund funktion av prostatan. Prostacare är utgivet av norska Vitamail AS som erbjuder kosttillskott, exempel är: T8, Flex5x och Metaburn. 

Vitamail har ett digert antal prenumeranter av sina kosttillskott i hela Norden, närmare bestämt 220 000 aktiva prenumerationer till dags dato. 

Vi är nyfikna på kosttillskottet Prostacare, dess innehåll och om det fungerar eller egentligen bara är en bluff? Därför har vi försökt gå till botten med preparatet och hoppas att vi har kunnat besvarat något som varit oklart och allt går att läsa i vår recension nedan med omdöme och betyg. Så håll till godo!

Innehållsförteckning

Vad är Prostacare?

Prostacare är ett slags testosterontillskott för män med låga testosteronnivåer och förebygger att låga nivåer uppstår eller ökar från låga till normala testosteronnivåer vid daglig användning.

Prostacare innehåller flera vitaminer, mineraler och andra ämnen som har ett positiv effekt på prostatan och testosteronnivåer. Preparatet ska hjälpa mot vanliga prostataplågor som kan drabba män i vuxen ålder. 

Innehåll & ingredienser

Prostacare är som tidigare nämnt ett slags testosterontillskott innehållande flera ämnen, vitaminer och mineraler som ska verka för att upprätthålla en god testosteronnivå och en funktionsduglig prostata. 

Vad är Lykopen?

Lykopen är ett ämne som bland annat förekommer i blodplasman. och även i vissa livsmedel så som tomater, aprikoser och blodgrape. 

Lykopen har flera antioxidativa egenskaper och säger sig förebygga bland anant cancer och hjärt-kärlsjukdomar. Dock behövs mer forskning i ämnet.

Vad är Brännäsla?

Brännäslor är en växt som kan orsaka en slags brännskada/nässelutslag vid kontakt med kroppen.

Brännässla används även som naturläkemedel och har traditionellt använts mot diabetes, blodbrist och ödem sant vid reumatiska sjukdomar.

Vad är Granatäpple?

Granatäpple är en frukt som ursprungligen kommer från Asien. Frukten är inte bara god att äta utan har även positiva hälsoeffekter.

Granatäpple har i en amerikansk studie från 2005 påvisat sig ge en förebyggande effekt mot att drabbas av prostatacancer.

Vad är Pumpafrön?

Pumpafrön är precis som det låter frön som återfinns inuti pumpor. 

Studier har visat att pumpafrön har en positiv effekt på inflammation och artrit så väl som för en god prostatafunktion.

Det är oljan i pumpafröet som bidrar till att förebygga prostatainflammation

Vad är Zink?

Zink är en mineral som är viktig för kroppens normala funktioner och omnämns som en livsnödvändig mineral.

Zink finns i animaliska produkter så som kött- och mejeriprodukter. Andra livsmedel som också har höga halter av zink är bland annat nötter, ost och musslor. 

Vad är Selen?

Selen är ett grundämne som bland annat skyddar mot oxidation likt lykopen.

Framförallt är Selen bra eftersom det ingår i en enzym som försvarar cellerna mot oxidation och tillsammans med vitamin E hjälper immunförsvaret.

Dosering

Vitamail och Prostacare föreskriver att man ska ta två tabeletter med Prostacare dagligen i 4-6 månader för att uppnå och känna av effekten av preparatetet. 

Test av Prostacare

Prostacare är ett preparat som har testats av många, de har mängder med prenumerater i hela Norden som dagligen använder Prostacare. Men fungerar det?

När vi har gått igenom flera recensioner av personer som har testat prostacare har den överväldigande majoriteten varit positivt inställda till hur preparatet har fungerat för dem. 

Det finns dock även personer på flashback, trustpilot och andra forum som har varit negativt inställda till prostacare. Det ska emellertid sägas att den stora massan har uttryckt att det har haft en effekt på deras prostataplågor.

Studier

Prostacare innehåller endast naturliga vitaminer, mineraler och andra ämnen vars nytta ska vara att öka mängden och frigöra mer testosteron för män med låga testosteronnivåer.

Det finns studier på flera av ingredienserna i prostacare som har visat på att prostacare ska ha en god effekt på prostataproblem och testosteronbrist.

Med det sagt är det inte säkert att Prostacare har en god effekt på dig, det finns nämligen en hel del personer som har hävdat att det inte har fungerat alls. Enda sättet att se om det fungerar för dig är helt enkelt att testa i 2 månader och se om någon effekt uppnås.

Erfarenheter

Vi har tagit del av en hel del kundberättelser som har använt Prostacare i minst 4-6 månader där kunderna har redogjort att preparatet har haft en god effekt på deras prostataproblem.

“Jag sover mycket bättre om nätterna. Behöver som regel inte göra några nattliga besök längre.” – Lars Uno, Olofström.

“Jag tror att det här hjälper. Behovet av att kissa har minskat så att min sömn har förbättrats mycket under natten.” – Ari H, Laapinranta.

“Jag har inte använt det så länge, men nöjd hitills.” – Kjell Rune O, Bromölla.

Biverkningar

Prostacare består endast av natuläkemedel och naturliga vitaminer och mineraler, därför finns det heller inga kända allvarliga biverkningar av preparatet.

Är Prostacare farligt?

Det är som tidigare nämnt endast naturliga ämnen som innehåll i prostacare och därför finns det inget som skulle kunna vara farligt i den mängden som varje tablett innehåller.

Räknas Prostacare som doping?

Prostacare räknas inte som doping och det är därför inga problem att träna och använda kosttillskottet. 

Om du däremot är elitidottare bör du kontakta en läkare och fråga om det är OK att använda under tävling. Detta för att vara på den säkra sidan.

Prostacare på apotek & hos återförsäljare

Prostacare är en unikt framtagen produkt som endast säljs av Vitamail som varumärket Prostacare. Det går således endast att köpa från deras hemsida och tyvärr inte hos någon återförsäljare som Apotea, Meds, Life eller någon annan hälsokostbutik.

Kostnad & pris

Preparatet säljs endast via prenumeration exklusivt på Prostacares hemsida och det går därför inte att göra engångsköp. Det är dock helt utan bindningstid och går alltså att avbryta eller säga upp sin prenumeration när som helst.

Vid första beställning får man prova Prostacare i 2 månader för 174kr. När 2 månader har gått får man en ny leverans med Prostacare som räcker i 4 månader för 696kr (174kr/mån).

Finns det liknande preparat

Det finns vad vi har kunnat inte hitta något som inehåller samtliga av Prostacares alla ingredienser i ett paket och gör således preparatet helt unikt. Det finns dock att köpa ingredienserna i prostacare separat om man endast vill åt något av innehållet, exempelvis Zink.

Läs gärna mer om kosttillskott på livsmedelverkets hemsida här!

Är Prostacare det bästa preparatet för prostatan?

Flera kundberättelser har vittnat om att användare av prostacare har minskat deras nattliga besök på toaletten och har därmed förbättrat deras sömn avsevärt. Det är dock oklart om det fungerar just för dig och din prostata. 

Om du ä nyfiken på på om det skulle ha någon effekt på din prostata är enda sättet egentligen att testa prostacare och se om det fungerar.

Funkar Prostacare eller är det en bluff?

Det är många som undrar om Prostacare och liknande naturläkemedel egentligen fungerar. Det är ju inte vetenskapligt fastslaget att sammanlagda ingredienser skulle ha en effekt på prostataplågor och därför hävdar att det är en bluff.

Det är dock väldigt många kundberättelser och vittnesmål om att Prostacare och liknande preparat ska ha haft en effekt på deras prostata.

Vi säger därmed inte att Prostacare fungerar, men inte heller att det är en bluff, det är upp till var och en och testa sig fram och se om det funkar för dig!

För & Nackdelar

Fördelarna med Prostacare är att många kundberättelser har vittnat om att preparatet har hjälpt dem att bota deras prostataplågor. Det är dock flera som har även har hävdat motsatsen, men en övervägande majoritet är positiva till Prostacare.

Det negativa är att produkten säljs på prenumeration och att den måste användas regelbundet för att en effekt ska uppnås. 

Sammanfattning, omdöme & betyg

Det är utmärkt om det finns ett preparat som har en positiv effekt på prostatan, både i förebyggande syfte och för nuvarande besvär. Prostacare har enligt många kundberättelser vittnat om att det har gjort dem mindre benägna att gå på toaletten om natten och upplevt en ökad energi.

Om Prostacare verkligen fungerar är upp till var och en och testa, men det är som tidigare nämnt en övervägande majoritet och som är positivt inställda till preparatet som har upplevt att det fungerar bra. 

Det går att testa Prostacare i 2 månader för 174kr/mån och sedan säga upp prenumerationen om man inte är nöjd eller upplever att det inte fungerar.

Vanliga frågor & svar

Är Prostacare en bluff?

Prostacare innehåller flera ämnen, vitaminer och mineraler som har en positiv effekt på prostatan och flera har upplevt att preparatet fungerar bra. Om det är en bluff eller ej är upp till var och en och testa.

Fungerar Prostacare?

Flera användare av Prostacare har delgett att preparatet har fungerat för dem, men det finns även ett antal som inte har upplevt en effekt vid användning.

Det enda sättet att egentligen veta om det fungerar för dig är att testa preparatet i 2 månader för att avbryta prenumerationen om du upplever att det inte fungerar.

Biverkningar och Prostacare?

Det finns inga rapporterade kända biverkningar vid användning av Prostacare. Preparatet innehåller endast vitaminer, mineraler och naturläkemedel.

Säljer apotek Prostacare?

Inga apotek eller återförsäljare säljer Prostacare, utan det säljs exklusivt på deras hemsida.

Rekommenderar ni Prostacare?

Vi tycker att man själv borde prova Prostacare för att se om det har någon effekt på prostatabesvär, flera kundberättelser har vittnat om det. Prova i så fall i 2 månader för att sedan avbryta prenumerationen om du upplever att det inte fungerar.