T8

t8 recension

Recension av T8

T8 är ett testosterontillskott salufört av Norska Vitamail AS som bland annat har produkter i sitt varumärkesparaply som Flex5x, Metaburn och Prostacare.

Vitamil stoltserar på sin hemsida att man har 220 000 kunder i hela Norden där testosterontillkottet T8 står för en del av kunderna.

I denna recension om T8 testosterontillskott kan du läsa en recension om preparatet med test, omdöme och betyg. Vi vill gå till botten med testosterontillskott så som T8 och Maxulin för att konstatera om det verkligen fungerar eller om det är en bluff?

Innehållsförteckning

Vad är T8?

T8 är ett testosterontillskott för män som känner sig orkeslösa, upplever minskad lust och muskelstyrka. Dessa tre symptom kan nämligen bero på reducerade testosteronnivåer. 

T8 innehåller bland annat fenugreek som i studier har påvisat sig kunna frigöra och öka mängden testosteron i kroppen. Detta kan hjälpa män som har brist testosteron att återfå en balanserad nivå igen.

Vad är testosterontillskott?

Testosterontillskott är en produkt erbjuden av hälsokost och gymrelaterade butiker som innehåller ämnen avsett för att hjälpa kroppen att frigöra mer testosteron.

Testosterontillskot är inte klassat som något läkemedel utan innehåller en blandning mellan vitaminer, mineraler och några ämnen som visat sig ge en positiv effekt på frigörelsen av testosteron i kroppen.

T8 och testosterontillskott är avsett för män som tränar eller är 35år+ och har reducerade testosteronnivåer till följd av sin ålder eftersom ålder och en minskning av mängden testosteron korrelerar.

Innehåll & ingredienser

T8 innehåller flera vitaminer och mineraler som är bra för kroppens muskel och nervfunktion. Därtill innehåller även T8 ett antal naturläkemedel som enligt placebostudier har visat god effekt på frigörandet att testosteron i kroppen. 

Vad är Mauira puama?

Mauira puama är en växt som växer i amazonas. Stjälken och bladen används för att framställa naturläkemedel.

Mauira puama används bland annat för att höja sexlusten hos annars friska människor.

Vad är Fenugreek?

Fenugreek är huvudingrediensen i testosterontillskottet T8. Fenugreek eller bockhornsklöver som det också heter är ett extrakt som hjälper kroppen frigöra och därmed öka mängden testoteron i kroppen.

Vad är Terminalia Chebula?

Terminalia Chebula är en växt som växer i Asien, bland annat i Kina och Indien. Växtextraktet säger sig ha en positiv effekt på kroppens lever- och njurfunktion.

Vad är Piperin?

Piperin är ett ämne som bland annat ger den säregna smaken i svartpeppar. Piperin har även visat sig kunna användas för att öka ämnesomsättningen i kroppen.

Vad är Magnesium?

Magnesium hjälper kroppen att producera protein och bidrar även till att kroppens muskel och nervfunktioner fungerar normalt.

Magnesium återfinns i flera baljväxter, kött, fisk och även skaldjur.

Vad är Zink?

Zink är en mineral som är livsnödvändig för att kroppen ska fungera. Zink används bland annat för att påverka kolhydrater, fett och protein. Zink återfinns bland annat i kött och mejeriprodukter.

Vad är Vitamin B6?

Vitamin B6 är en mineral som återfinns i animaliska produkter så som kött och fisk. Det är särskilt viktigt att få i sig om man är vegan eller vegetarian.

Vad är Vitamin D3?

D-vitamin är ett näringsämne som vi bland annat får i oss genom att exponeras för solsken och bidrar till normal funktion av kroppens immunsystem.

Dosering

T8 testosterontillskott är rekommenderat att doseras med 1-2 tabletter dagligen. Preparatet är även rekommenderat att intagas i samband med måltid för att minska risken för magbesvär. 

Test av T8

T8 är ett testosterontillskott som har fått både ris och ros bland användande kunder. Dock har en övervägande majoritet varit positiva till T8s och redogjort att preparatet har haft en god effekt på deras lust, energi och muskelstyrka.

Vi har gått igenom recensioner och omdömen på flera forum där bland annat trustpilot, flashback forum och tagit del av kundberättelser. Flera kundberättelser vittnar om att preparatet ska ha fungerat för dem.

Majoriteten av de som varit positiva till T8 testosterontillskott har varit män i åldern 35 år+ eller män oavsett ålder som vill få ut mer av sin styrketräning. 

Studier

Flera ingredienser i T8 testosterontillskott har genomgått studier där man har testat om det har någon vetenskaplig grund. Bland annat är det studier på fenugreek som har testats och det är ämnet som är en av huvudingredienserna i T8. 

En studie som gjordes tidigt 90-tal påvisade att zink och testosteronnivå har ett nära samband. I studien fick en del män mat med lågt innehåll av zink medan den andra delen fick zinkrik-kost. Männen som åt den kost som hade låga nivåer av zink, fick zinkbrist och deras testosteronnivå sjönk med nästan 75%.

Det studien sedan påvisade var att man vid tillskott av zink fördubblade nivåerna av testosteron i kroppen.

I en mindre studie som testades på 49 personer där hälften fick placebo och hälften fick fenugreek återspeglades följande positiva resultat. Se tabell nedan:

Resultat Fenugreek Placebo
Ökning i bänkpress
9,19 %
4,22 %
Ökning i Benpress
9,19 %
4,22 %
Minskat kroppsfett
-2,34 %
-0,39 %

Erfarenheter

Vad gäller erfarenheter efter test av T8 kan vi säga att preparatet har fått både med så väl som mothugg av sina användare på bland annat flashback forum och i andra kanaler.

T8 är ett preparat som innehåller ämnen som enligt studier har påvisat ge en god effekt på testosteronbrist. Enda riktiga sättet att få erfarenhet av T8 är egentligen att prova en prenumeration i 6 veckor för att sedan avsluta den om testosterontillskottet inte fungerar.

Biverkningar

Det finns inga kända biverkningar vid daglig användning av T8 testosterontillskott. Vårt tips är dock att inta preparatet på tom mage eftersom det annars kan leda till lättare magbesvär som med alla preparat i tablettform.

Är T8 farligt?

Om du använder mediciner som är utskrivna av en läkare bör du rådfråga din läkare om det är lämpligt att använda T8.

Det finns inget som tyder på att T8 skulle vara farligt och som tidigare nämnt finns det ej heller några kända allvarliga biverkningar.

Är T8 doping?

T8 innehåller fenugreek som i studier har påvisat ha en positiv effekt på testosteronbrist och frigöra mer testosteron för att återgå till normala nivåer. Det är ett så kallat “naturläkemedel” och klassas inte som doping eller någon medicin.

Om du är elitidrottare och tävlar i proffssammanhang bör du rådfråga en läkare innan du använder preparatet.

T8 på apotek & återförsäljare

Det finns flera preparat innehållande fenugreek, bland annat Maxulin. Dock finns det inga andra ställen att inhandla T8s testosterontillskott, det säljs nämligen exklusivt på T8s hemsida. Det finns följaktligen inte på Apotea, Meds, Life eller något annat apotek eller hälsokostbutik.

Kostnad & pris

T8 säljs endast på prenumeration och kostar vid första leverans 174kr för 60 dagar. Då har du haft god tid på sig att testa om preparatet fungerar för dig.

När 60 dagar har gått skickas en ny leverans med T8 för användning i totalt 4 månader för 696kr /174kr per mån. Detta sker så länge du inte avslutar prenumerationen inom din 60 dagars provperiod.

Testosterontillskott & liknande preparat

Det finns flera andra preparat innehållande bland annat fenugreek och andra ämnen som ska bidra till en normal testosteronnivå hos män över 35år.

T8 är emellertid ett av de mer kända preparaten på den nordiska marknaden och är väl beprövat, dock med både positiv och negativ kritik.

Det finns en bra informationssida på livsmedelsverket om kosttillskott här! 

Är T8 bättre än andra testosterontillskott?

Det är inte säkert att T8 skulle vara bättre eller sämre än andra testosterontillskott, men det innehåller flera bra mineraler, vitaminer kombinerat med ämnen som fenugreek och andra testosteronhöjande innehållsämnen.

Är T8 en bluff eller funkar det?

Det är så klart många som ställer sig frågan om testosterontillskott likt T8 fungerar eller helt enkelt är en bluff. Det erfarenhetsmässiga och redovisade kundberättelserna vittnar om att preparatet både funkar, men också delar av användarna som hävdar motsatsen.

Det tycks dock vara så att en övervägande majoritet tycker att preparatet fungerar för dem.

Det är emellertid så att studier har visat flera av ingredienserna i T8 bidrar till att återställa testostseronnivån till normala nivåer vid brist.

För & Nackdelar

Det finns helt klart både för och nackdelar med T8s testosterontillskott. Vi har redogjort de båda nedan.

Det finns studier som visar att delar av innehållet i T8 faktiskt fungerar. Det är dock en prenumerationstjänst och tillskottet måste användas regelbundet för att funka. 

Sammanfattning, omdöme & betyg

T8 är ett testosterontillskott med innehåll som i studier har påvisat ha god effekt på en återgång till normala testosteronnivåer vid tidigare låga. 

Det finns flera kundberättelser på diverse forum och andra som vi har tagit del av som har uttryckt sig i mycket positiva ordalag om vad T8 har gjort för deras välmående.

Dock har flera andra också redogjort att de varit missnöjd med preparatet och att de inte alls har upplevt att det gett någon effekt.

Slutsatsen är emellertid att den övervägande majoriteten som har testat T8 har upplevt att det har hjälp dem.

Det enda sättet att riktigt veta om det fungerar för dig är egentligen att beställa hem ett provpaket i 60 dagar och prova, fungerar det för dig är det toppen, om inte är det bara att säga upp prenumerationen av T8 som är helt utan bindningstid.

Vanliga frågor & svar

Är T8 en bluff?

Det finns studier som har påvisat att innehållet i T8 har haft god effekt på låga testosteronnivåer. Det är därmed inte en bluff.

Fungerar T8?

T8 har visat sig fungera i vissa placebostudier, bland annat innehåller fenugreek. Dessutom har vi tagit del av en hel del kundberättelser som har redogjort att det har fungerat för dem.

Biverkningar och T8?

Det finns inga som helst kända allvarliga biverkningar vid användning av T8.

Säljer apotek T8?

Nej, tyvärr säljs T8 endast av de själva och inte via någon återförsäljare.

Rekommenderar ni T8?

Vi ser helst att man testar preparatet T8 själv i 60 dagar och om man upplever en positiv effekt är det bra att fortsätta, om inte går det att avsluta prenumerationen som är helt utan bindningstid.