Tea Zero

Tea Zero hero

Recension av Tea Zero

Tea Zero Scandinavia är ett bantningspreparat som ska hjälpa användaren att minska sötsuget, öka förbränningen, bibehålla en normal blodsockernivå samt minska trötthet.

Tea Zero är utgivet och distribueras av det norska företaget Norisma som har försäljning över hela Norden med över 400 000 sålda förpackningar av preparatet. Man säljer även ett liknande preparat som ska ha samma effekt som heter Coffee Zero.

Tea Zero är väldigt omskrivet i diverse forum så som på Flashback och har många recensioner på Trustpilot där det främst är danska användare som har gett en recension, där preparatet är särskilt populärt. Tea Zero har ett betyg på 3,7 av 5 stjärnor på recensionssajten Trustpilot. 

Vi är nyfikna på om Tea Zero är ett preparat som fungerar eller om det bara är en bluff. Vi har i vår recension främst använt tredjehandsinformation samt genomfört egna tester. Vi har även tagit del av kundberättelser som vi har vägt in i recensionen.

Innehållsförteckning

Vad är Tea Zero?

Tea Zero är ett hälsokost preparat som främst ska ha effekt på förbränningen samt bidra till minskat sötsug. Detta ska möjliggöras genom att preparatet innehåller grönt te, klorogensyra och krom.

Klorogensyra finns även i orostade kaffebönor och i preparatet Coffee Zero som även Norisma ligger bakom.

Många börjar dagen med en kopp te eller en kopp kaffe för att få i sig koffein och piggna till. Man kan ersätta tekoppen med Tea Zero och samtidigt bidra till att minska sötsuget och gå ner i vikt. 

Vem som helst kan dricka Tea Zero men det är främst riktat till de som vill gå ner i vikt, men många kundberättelser har vittnat om att teet smakar väldigt bra så det går lika bra att dricka det om man bara vill ha ett gott te. 

Innehåll & ingredienser

Tea Zero innehåller ingredienser som bland annat klorogensyra och krom. Detta ska bidra till att produkten ökar förbränningen och dämpar sötsuget. Detta gör det lättare att gå ner i vikt.

Teet kommer med persikasmak som säljs som Tea Zero Peach och har blivit mycket populärt att bara köpa och dricka för människor som bara vill ha ett gott te och inte har någon tanke på att gå ner i vikt.

Dosering - Hur använder man Tea Zero?

Rekommenderad dagsdos är en tepåse per dag i samband med ett mål mat. Eftersom många dricker kaffe eller te till frukost är det lämpligt att göra det i samband med det. Särskilt eftersom man då får i sig en dos Tea Zero att börja dagen med.

Man bör heller inte överskrida en dos per dag och det ska heller inte användas av gravida eller ammande, rådgör då först med din läkare om det är ok.

Test av Tea Zero

Tea Zero är ett mycket populärt preparat i Norden med över 400 000 sålda förpackningar till svenskar, norrmän och danskar. Tea Zero innehåller grönt te som har väldokumenterade positiva effekter på hälsan. 

Vi har testat produkten Teazero främst genom att ha utvärderat tredjepartsinformation om preparatet. Vi har också tagit del av kundberättelser där personer har testat preparatet under lång tid så väl som att vi har genomfört egna tester. 

För att uppnå önskad effekt av Tea Zero måste preparatet användas i minst 12 veckor. Vi genomförde ett test på 13 veckor där vi upplevde att sötsuget minskade samt att fettförbränningen ökade, dock i samband med träning och omläggning av kost.

Det är svårt att säga om det var Tea Zero som gjorde att testpersonen gick ner i vikt eftersom personen även låg på kaloriunderskott, vilket är nödvändigt för att gå ned i vikt. Men man tyckte att sötsuget minskade och det var väsentligt mycket lättare att undvika sötsaker.

Studier & forskning

2012 fick världen upp ögonen för den gröna kaffebönan och klorogensyra efter att Dr Oz hade varit med i Operah Winfrey Show där han pratade om dess effekter på fettförbränning och minskat sötsug.

Han genomförde ett test på ett antal personer där de som var föremål för testerna tappade 450 gram i veckan, enligt doktorns tester.

Det är dock omöjligt att gå ner i vikt utan att inte ligga på ett kaloriunderskott, men den kan mycket väl ha hjälpt testpersonerna att hålla sig borta från sötsaker och annat gott. Sötsaker är ofta väldigt kaloritäta och därför inte särskilt bra när man vill gå ner i vikt.

Erfarenheter av Coffee Zero

Vi har tagit del av flera kundberättelser där kunder har testat Tea Zero och delgett deras erfarenheter efter att ha använt Tea Zero under en längre tid. 

Åse Merete Langefeldt som kommer från Kristiansand i Norge, men som har bott i Sverige sedan flera år tillbaka har testat Tea Zero.

Åse upplevde att det hade väldigt god effekt på hennes viktminskning och hon gick ner 12 kilo efter att ha druckit Tea Zero i 1 år.

Efter att ha kartlagt recensioner på nätet har vi konstaterat att de allra flesta är nöjda med Tea Zero med ett högt betyg på recensionssajter så som Trustpilot. Det finns dock även de som är missnöjda med preparatet, men det kan vara att många har för höga förväntningar.

Det går inte att endast dricka Tea Zero utan att göra några förändringar i kosten och förvänta sig att man ska gå ner i vikt. Det är ett komplement och förväntningarna bör ligga i linje med det. 

Om man vill uppnå någon effekt av produkten är det viktigt att man testar under en längre period, Tea Zero föreskriver att man ska använda det i minst 12 veckor. 

Före & efter

När jag dricker Tea Zero kvicknar jag till, och får en bra start på dagen. Jag känner att energinivån höjs, jag har blivit mycket mer fysiskt aktiv under senaste året. Man märker på förbränningen att det händer saker och ting i kroppen. Tea Zero har bidragit till ökad förbränning. Med de förändringar jag har gjort i min kost har jag nu gått ner över 12 kilo.

Åse Merete Langfeldt

Ekshärad, Värmland, Sverige

Resultat

Det är väldigt individuellt vilket resultat man får eftersom det även kräver att man lägger om sin kost så att man ligger på ett kaloriunderskott, men Åses berättelse vittnar om att det fungerade för henne.

Kom ihåg att man behöver använda preparatet under lång tid för att det ska ge någon effekt, börja med 12 veckor och se om du upplever några resultat.

Biverkningar

Det finns inga kända biverkningar vid användning av Tea Zero. Om man är osäker bör man konsultera med sin läkare.

Är Tea Zero farligt?

Nej, Tea Zero innehåller bara naturliga ingredienser och är inte farlig.

Köpa Tea Zero på apotek

Det går inte att köpa Tea Zero på apotek utan det säljs endast exklusivt på deras hemsida. Man har heller inga återförsäljare, varken online eller i butik där man kan köpa preparatet. 

Det finns emellertid liknande preparat som går att köpa på apotek online så som statliga Apoteket, Apotea, Meds, Apohem eller Icas Apoteket hjärtat. 

Kostnad & pris

Tea Zero säljs som en prenumerationstjänst där man får leverans varje månad.

Med vårat välkomsterbjudande kostar det 199 kronor, därefter 398 kronor per månad.

Abonnemanget har ingen bindningstid och det går att avsluta när man vill.

Prova Tea Zero för endast 199 kronor i en månad genom att beställa det via knappen ovan.

Liknande preparat

Det finns andra preparat som innehåller klorogensyra, inte minst kaffebaserade preparat eftersom det kommer ifrån gröna orostade kaffebönor. Bland annat finns Coffee Zero som också är ett preparat av Norisma. 

Är Tea Zero det bäst om man vill gå ner i vikt?

Det är oklart om det bästa preparatet för att gå ner i vikt är Tea Zero, men det är mycket bra om man vill minska sötsuget och därigenom använda som ett komplement i sin viktminskning. Det krävs alltid att man ligger på kaloriunderskott.

Tea Zero innehåller även koffein och är utmärkt att starta morgonen med, genom att få en liten energikick.

Är Tea Zero en bluff eller funkar det?

Tea Zero och andra preparat mot viktminskning är ofta mycket omtalade eftersom många tycker att det är svårt att gå ner i vikt, kan man verkligen bara äta ett preparat och gå ner i vikt? Det är frågan och därför undrar många ifall det verkligen fungerar eller om det är en bluff? 

Tea Zero likt alla andra bantningspreparat kan säkert fungera väl och ha god effekt, men man måste alltid komma ihåg att för att gå ner i vikt behöver man ligga på ett kaloriunderskott. Det finns inga genvägar. 

Det är dock så att Tea Zero kan vara mycket bra för att hjälpa användaren att minska sötsuget och därmed avstå sockertäta livsmedel som även innehåller många kalorier per gram. Då är det lättare att gå ner i vikt och där kan Tea Zero ha mycket god effekt. 

Det finns dessutom flera kundberättelser samt recensioner som hävdar att Tea Zero har hjälpt dem mycket och därför skadar det inte att testa. Det är dock viktigt att använda preparatet under en längre tid om man vill uppnå god effekt.

Om det fungerar eller är en bluff är upp till användaren att testa själv, men första paketet kostar endast 199 och det är helt utan bindningstid. Om man testar det och anser att det inte funkar är det bara att säga upp Tea Zero.

För & Nackdelar

Fördelarna som Tea Zero ger är att man kan ersätta en tekopp och minska sötsuget samt öka förbränningen. Detta gör det till ett komplement för vanligt te och hjälper en att gå ner i vikt.

Nackdelen är att det säljs på prenumeration och alla gillar inte abonnera på en produkt. Dessutom måste det användas under en lång tid för att man ska se någon effekt, minst 12 veckor är föreskriven tid för uppnådd önskad effekt.

Sammanfattning, omdöme & betyg

Det mesta tyder på att Tea Zero fungerar, men det finns även användare som hävdar att det inte gör det. Enligt våra egna tester och av de kundberättelser vi har tagit del av så har det dock fungerat bra och de har gett goda omdömen.

Det är dock viktigt att inte ha för höga förhoppningar på Tea Zero eftersom man även måste ligga på ett kaloriunderskott för att man ska gå ner i vikt. Tänk därför Tea Zero som ett hjälpmedel och komplement som hjälper dig att gå ner i vikt.

Vi tycker att man borde prova Tea Zero om man är nyfiken, det kostar 199kr för den första leveransen och om man är missnöjd är det bara att säga upp prenumerationen.

Vanliga frågor & svar

Fungerar Tea Zero?

Det mesta tyder på att Tea Zero fungerar och har en god effekt på minskat sötsug och ökad förbränning.

Hur säger man upp Tea Zero?

Det är enkelt att säga upp Tea Zero som är helt utan bindningstid, men det är viktigt att meddela sin uppsägning 14 dagar innan nästa planerade leverans annars får man den också.

Finns Tea Zero i Sverige?

Ja, Tea Zero säljs i Sverige så väl som i övriga Norden.

Rekommenderar ni Tea Zero?

Vi rekommenderar inte någon produkt utan vill anser att det är upp till användaren själv att prova produkten och se om den fungerar. Vi bara informerar om produkten samt hjälper kunden att välja om de vill prova eller inte.

Kan man blanda Tea Zero med mjölk?

Det går bra att blanda Tea Zero med mjölk.