Vitaepro

Vitaepro recension

Recension av Vitaepro

Vitaepro är ett kosttillskott som sägs hjälpa till att förbättra hälsan och prestandan. Det är utvecklat av det norska företaget Vitaelab och marknadsförs av kändisar som Stig Strand, Niclas Wahlgren och Blossom Tainton.

Men kan det verkligen leva upp till sina påståenden eller är det en bluff? Vi har gått igenom omdömen, recensioner och betyg från användare och experter för att ge dig en komplett utvärdering av Vitaepro.

För det första, det är viktigt att notera att Vitaepro inte är en medicin och det är inte godkänd av Läkemedelsverket för att behandla någon sjukdom eller tillstånd. Därför finns det inte bevisad vetenskapligt fakta som styrker påståenden om Vitaepro kan hjälpa mot specifika sjukdomar som högt blodtryck.

Men det finns många användare och experter som ger Vitaepro positiva omdömen och betyg för innehåll och kvalitet. De rapporterar att det hjälper till att öka energinivåerna, förbättra fokuset och känslan av välbefinnande. Vitaepro innehåller en unik blandning av vitaminer, mineraler och aminosyror, vilket kan hjälpa till att fylla eventuella brister i kosten.

Innehållsförteckning

Vad är Vitaepro?

Vitaepro är ett kosttillskott som bland annat innehåller ingrediensen Boswellia Serrata och ska ha en positiv effekt på muskel- och ledbesvär som artros. 

Muskel och ledvärk är en plåga som drabbar stora delar av världens befolkning och särskilt när man kommer högre upp i åldrarna. Detta är också ett skäl till varför Vitaepro till stor del marknadsför preparatet till äldre, men det kan brukas av alla över 18 år.

Det är viktigt att motionera och hålla igång, men det kan det bli en stor begränsning om man har besvär med muskel- och ledvärk. Vitaepro ska hjälpa till att minska dessa besvär och förebygga framtida liknande plågor.

Visas hävdar att preparatet även ska ha effekt på högt blodtryck och vara blodförtunnande, men detta är inte fallet. Växten Boswellia Serrata sägs endast effekt på muskel- och ledvärk. 

Innehåll & ingredienser

Vitaepro innehåller endast ingredienser som är vitaminer, mineraler eller växter från naturen och klassificeras därför som ett så kallat naturläkemedel. 

Huvudingrediensen i Vitaepro är Boswellia Serrata och växten har använts i flera hundra år för att bota muskel- och ledbesvär i framförallt Indien och delar av övriga Asien.

Observera: Innehåll per 1st kapsel

Vad är Astaxanthin?

Astaxanthin är en antiaxoidant som bladn annat återfinns i fisk och skaldjur. Astraxanthin kan ha en antiinflammatorisk effekt. 

Vad är Lutein, Zeaxanthin?

Lutein är en antioxidant som bland annat kan skydda ögonen mot grå starr. Ämnet skyddar ögonens näthitta mot blått ljus som kan vara skadligt.

Vad är Vitamin B12?

Vitamin B12 är en nödvändig vitamin som behövs för att ämnesomsättningen ska fungera som den ska. Vitamin B12 återfinns framförallt i animaliska produkter så som kött och fisk.

Vad är Vitamin C?

Vitamin C är en antioxidant som hjälper kroppen att ta upp järn från maten lättare, men även för att bygga upp ben- och broskvävnad.

Vad är Vitamin D3?

Vitamin D3 producerar människor genom exponering för sol eller genom att bland anant äta fet fisk. Vitamin D är viktigt för immunsystemets normala funktion.

Vad är Vitamin E?

Även Vitamin E är en antioxidant som fungerar som en fettlöslig vitamin. Vitamin E återfinns i livsmedel så som, fröer, ägg och fullkornsbröd.

Vad är Selen?

Selen är en mineral som samverkar med Vitamin E och hjälper kroppens immunförsvar.

Selen finns främst i inälvsmat, fisk, ost, ägg, men även i nötter.

Vad är Omega 3?

Omega 3 är fiskleveroljor som kroppen själv inte kan producera därför är tillskott av det utmärkt. Annars finns Omega-3 även i fet fisk som lax, sill och makrill.

Vad är Hydroxityrosol?

Hydroxityrosol är ett ämne som framställs som en biprodukt vid utvinning av olivolja. Ämnet är en mycket kraftfull antioxidant som ska ha en antinflammatorisk effekt så väl som ett skydd för hud och ögon.

Vad är Boswellia Serrata?

Boswellia Serrata är en viktig ingrediens tillika den del som står för det största innehållet i Vitaepro. 

Boswellia är således huvudingrediensen i preparatet och har används i Indien och övriga Asien i flera hundra år för att bota muskel- och ledsmärta.

Dosering

Vitaepro föreskrivs att tas varje dag jämnt över tid och det varierar från person till person hur många kapslar man ska ta per dag. Men att om kroppen har slitits hårt av träning, sjukdomar och dylikt kan det krävas att man ökar dosen. 

Mer information om detta finns på förpackningen av Vitaepro.

Test av Vitaepro

Vi har tagit del av flera kundberättelser där personer har testat Vitaepro under en längre period för att se om det har haft någon effekt på deras muskler- och ledbesvär. 

På flera recensionssidor så som Trustpilot har vi kunnat konstatera att de absolut flesta har varit positiva till preparatet. Det som har varit en negativ upplevelse har varit att kundtjänsten har varit otillgänglig och serviceminded. 

Vi har även kunnat konstatera att det finns trådar på flashback som handlar om Vitaepro och där har det varit ungefär 50/50 och alltså jämnt skägg mellan positiva och negativa recensioner. Det finns således en hel del som tycker att Vitaepro inte fungerar.

Det bästa är att testa om det fungerar, är att prenumerera på preparatet i 6 mån och se om det har någon effekt för dig. Om preparatet inte skulle fungera är det enkelt att bara säga upp prenumerationen.

Studier

Det finns flera studier som underbygger varför Boswellia extrakt skulle fungera mot ledbesvär, i två studier som går att läsa om här  och här.

I den förstnämnda studien påvisade man att Boswellia Serrata skulle fungera som ett antiinflammatoriskt ämne och ha en positiv effekt på muskel- och ledbesvär. Detta om man intog Boswellia serrata på minst 100mg.

Utvärdering & erfarenheter av Vitaepro

Som tidigare nämnt har vi tagit del av mängder med kundberättelser som utvärderat sina erfarenheter av Vitaepro och där har konstaterats att preparatet har haft en god effekt på de allra flesta.

Det finns emellertid ett stort antal som bestämt hävdar att preparatet har varit helt verkningslöst.

De allra flesta har dock uppgett att det ska fungera och har en mycket positiv bild av Vitaepro. Vi anser att man får dra sin egen slutsats efter att ha testat preparatet i cirka 6 månader. Om det efter den perioden inte fungerar bör man säga upp prenumerationen.

Biverkningar & bieffekter

Det finns inga biverkningar eller bieffekter vid användning av Vitaepro, men det man bör tänka på är att det innehåller Omega 3 från bland annat bläckfisk. Det ska därför helst inte användas av de som är allergiska mot skaldjur och blötdjur.

Man föreskriver även en minimiålder på 3 år vid användning av Viatepro eftersom det finns risk att yngre barn sätter kapseln i halsen.

Det står inget på FASS om Vitaepro eftersom det inte är någon läkemedel. 

Är Vitaepro farligt?

Vitaepro är inte farligt utan det innehåller endast ämnen från naturen såväl som naturliga mineraler och vitaminer.

Man bör dock om man äter recceptbelagda mediciner rådgöra med sin läkare om det är OK att man börjar äta Vitaepro regelbundet. 

Intag alltid kapseln i samband med måltid för att undvika eventuella magbesvär och för att innehållet lättare tas upp av kroppen då.

Vitaepro på apotek & återförsäljare

Många undrar om Vitaepro går att köpa på fler ställen än på deras egen hemsida. Faktum är att Vitaepro inte säljs på Apoteket eller hos någon hälsokostbutik som Life eller dylikt.

Kostnad & pris

Vitaepro är ett kosttilskott som exklusivt säljs via Vitalabs hemsida och säljs enbart på prenumeration, dock helt utan bindningstid och man är fri att säga upp sitt abonnemang när som helst.

Vitaelab är ägare till varumärket Vitaepro och man stoltserar med att man har flest användare i hela Norden av alla sålda kosttillskott. 

När man först beställer Vitaepro, får man en bonus i form av 50 procent rabatt. Då kostar det 154:- + porto på 39kr vilket innebär en kostnad på 193kr för de första 6 veckorna.

Om man inte har sagt upp prenumerationen efter de första 6 veckorna kommer en ny leverans varje 6 veckor och då kostar det totalt 347kr per leverans.

Liknande preparat

Det finns faktiskt flera preparat som innehåller delar av innehållet i Vitaepro, men inte något preparat som är fullständigt lika.

Kosttillskott har blivit väldigt vanligt de senaste åren och det kan vara bra att läsa på om man är nyfiken på vad det är för något eller om man vill åt någon generell information. Gå då in på följande länk till livsmedelsverkets hemsida.

Är Vitaepro bättre än Flex5x?

Det finns ett preprat som är snarlikt som Vitaepro, i alla fall deras gemensamma innehåll av Boswellia serrata och fler av mineralerna och vitaminerna är lika.

Något som skiljer de åt är att Vitaepro även innehåller Lutein, Zeaxanthin, Omega 3 och framförallt Hydroxityrosol. Däremot innehåller Flex5x även Gurkmeja och Mangan som inte finns som innehåll i Vitaepro. 

Vad gäller priset är Vitaepro något dyrare än Flex5x, om man utgår från ett månadspris efter provperioden för de båda preparaten kostar Vitaepro 231kr/mån och Flex5x kostar 174kr/mån.

Fungerar Vitaepro eller är det en bluff?

En rimlig fråga när det kommer till naturläkemedel är om det faktiskt fungerar, eller bara är en bluff.

Hur mycket kundberättelser och kundrecensioner väger får någon annan avgöra, men där har den övervägande majoriteten varit positiv till Vitaepro mot bland annat ledsmärtor.

Vissa hävdar att det är en bluff och inte har någon verklig effekt, medan andra påstår att det fungerar och hjälper till att förbättra hälsan och prestandan. Det är viktigt att komma ihåg att alla kosttillskott är olika och kan påverka olika personer på olika sätt.

Vitaepro hävdar ju att det ska ha en positiv effekt på bland anant muskel- och ledsmärta, men det är framförallt mot ledsmärta som preparatet verkar ha en god effekt enligt kundberättelser. 

Det bästa sätt att ta reda på om det fungerar för dig är att testa om det fungerar under provperioden, om det inte hjälper är det enkelt att bara säga upp prenumerationen och sluta att använda Vitaepro.

För & Nackdelar

Om Vitaepro fungerar som majoriteten hävdar i kundberättelser och recensioner. Då är det givetvis utmärkt att använda dagligen för mjuka leder och att man ges möjligheten att leva ett aktivt liv. 

Om den minoritet som hävdar att preparatet inte fungerar är det naturligtvis helt onödigt att använda. Dock går det lätt att säga upp prenumerationen om man är missnöjd.

Nackdelar är även att preparatet säljs på prenumeration och att det måste användas regelbundet för att bibehålla effekten av Vitaepro.

Sammanfattning, omdöme & betyg

Vitaepro kan sammanfattas som ett naturläkemedel primärt avsett för äldre eftersom det är främst när man kommer upp i åldrarna som lederna blir stela och gör ont. Flera kundberättelser hävdar att preparatet fungerar.

Visserligen har Vitaepro fått kritik till konsumentverket, men detta kan snarare ha att göra med att det är en prenumerationsplan snarare än om preparatet fungerar eller inte. 

Det är dock ett antal som gör gällande att Vitaepro inte ska ha haft någon positiv effekt överhuvudtaget och således helt verkningslöst. Vad detta beror på är höljt i dunkel, men det kan bland annat grunda sig i man inte använt preparatet tillräckligt länge.

Det enda sätt att egentligen testa om Vitaepro fungerar för dig är att göra en provbeställning. Då kostar det totalt 196kr inkl porto för 6 veckor, om någon effekt inte har uppnåtts under den tiden är det bara att säga upp prenumerationen.

Vanliga frågor & svar

Fungerar verkligen Vitaepro?

Det är mycket som tyder på att preparatet ska fungera mot led- och muskelbesvär, men det är ändå en del som hävdar att det inte fungerar. Bästa sättet att veta helt säkert är att testa själv och se om det funkar.

Kan man få biverkningar av Vitaepro?

Det finns inga kända biverkningar vid användning av Vitaepro, men det ska inte användas om man är allergisk mot skaldjur då det innehåller omega 3.

Säljs Vitaepro hos någon återförsäljare?

Nej, Vitaepro säljs varken hos apotek eller hos någon återförsäljare. Preparatet säljs exklusivt på Vitaepros hemsida.

Rekommenderar ni Vitaepro?

Vi varken rekommenderar någon att köpa Vitaepro eller för den delen avråder någon från att köpa det. Vi anser att man bör testa själv och se om det fungerar för dig, mycket tyder på att det ska fungera, men om det mot förmodan inte skulle göra det är det bara att avsluta prenumerationen.